Úszóverseny: Phelps cápával, Cseh lajhárral mérné össze az erejét

A világ legeredményesebb úszója, Michael Phelps újabb kihívás után nézett, július végén egy fehér cápával méri össze tudását, hogy kiderüljön, melyikük a gyorsabb. Egyelőre még sok a kérdőjel. Nem tudni, 25-ös vagy ötvenes medencében úsznak-e a felek, hogy oldják meg a sávok biztonságos elválasztását, hogyan tudnak egyszerre rajtolni, valamint miként veszik rá az állatot, versenyezzen egy emberrel. Az azonban szinte biztosra vehető, cápaketreccel óvják majd a 23-szoros olimpiai bajnok testi épségét.

Michael Phelps júliusban küzd meg a fehér cápával. Cseh László egyértelműen a ragadozóra fogad © AFP (illusztráció)

– Nem gondolnám, hogy bármelyik úszónak lehet esélye egy vízi élőlény ellen, így sima cápasikerre tippelek – mondta a Borsnak Phelps nagy riválisa, Cseh László. – Michael sebességén talán úgy lehetne gyorsítani, hogy békatalppal úszik, s mivel a víz alatti delfinje egyedülálló a világon, ha rövid a táv, és nagyon jól elkapja a rajtot, akkor talán megszorongathatja a cápát.

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó hozzátette: ő maga nem versenyezne a tengeri ragadozóval.

© Fórika Attila

– Már attól rosszul lennék, ha betennének egy cápaketrecbe, nem tudom, abban hogy lehet mozogni. Úgy gondolom, ha a tengerben összefutnék egy fehér cápával, nem lenne semmi esélyem ellene, hamar felfalna. Én maximum egyetlen állattal mérném össze a tudásomat, talán egy lajhárt le tudnék nyomni – tette hozzá mosolyogva Laci.