Sport

Urbán hibáiból tanulnak az ózdi fiatalok

K. B.

Létrehozva: 2017.11.03.

Nyár óta az Ózd utánpótlás-vezetőjeként dolgozik Urbán Flórián. Nem zselés hajú piperkőcöket akar nevelni. Segítője Váczi Zoltán.

Forrás: Bánkúti Sándor

Részletes koncepció alapján építi a megye I-es Ózd utánpótlását Urbán. A munka java most kezdődik, eddig a körülményekkel ismerkedtek.

– Egymásra épülő rendszerben képzünk a kilenctől egészen a 19-es korosztályig minden csapatot. Így, ha valaki feljebb kerül, tudja majd, hol a helye. Ám elsősorban embereket, sportembereket szeretnénk nevelni, nem zselés hajú piperkőcöket. És, ha ebből tudunk egy-két igazán jó focistát adni, akár a nemzetközi piacra, az hatalmas plusz – mondta a Borsnak Urbán, aki külföldi kapcsolataival kapukat nyithat a borsodi fiatalok előtt. A korábban bohém életviteléről hírhedt egykori focista nem erkölcsi példakép akar lenni.

– Sőt! A saját hibáimat hozom fel, mit ne kövessenek el. Ma már tudom, 1995-ben hiba volt Belgiumból hazajönnöm Újpestre, csak hogy egy Fradi elleni derbin játszhassak. Akkoriban kétmillió márkára emelkedett az értékem a Mechelenben, erre nem sokkal később ezer forinttal a zsebemben ültem otthon. Az sem volt szerencsés, hogy Belgiumban összemelegedtem az edzőm lányával, vagy nem éppen büszkeség, hogy a mai napig én vagyok az egyetlen focista, aki a kocsmába kapta a válogatott meghívót. Épp a Vasas-pályán játszott edzőmeccset a Mészöly Kálmán vezette nemzeti csapat, én meg a közeli sörözőben iszogattam. A kapitány odaküldött értem egy embert. Sok hülyeséget csináltam, na! Ezekről részletesen írok majd az önéletrajzi könyvemben – mesélte Urbán. Hozzátette: elrettenteni akarja a fiatalokat, és jó úton tartani őket. A bajnokság elején például egy 18 éves srác meccs közben összeszólalkozott a szurkolókkal, majd Urbánnal, aki erre fel két hétre felfüggesztette a játékát.

– Tanult a hibájából, örömmel jött vissza, azóta a csapata egyik legjobbja. Nálam semmi sem kötelező, és semmi sem tiltott. Ha a nagykorú focistánk a hétvégén el akar menni bulizni, csinálja. De utána tegye ki a szívét-lelkét a pályán – mondta a tréner, aki a városi sporttelepen edzéseket tart, és ellenőrzi kollégái munkáját, akiknek hetente megküldi az edzésterveket. Ugyanígy Váczi Zolinak is, aki egyéni képzéseket tart. Van egy harmadik korábbi válogatott is a klubnál, a felnőttcsapatot Farkas Simon irányítja.

– A klub egy gyönyörű, kétszobás lakást bérel nekem, nem messze a stadiontól. Szinte minden időmet Ózdon töltöm. Már nem járom az éjszakát, jobban érzem magam az ózdi nyugalomban – tette hozzá Urbán.     

Váczi adja a pluszt

Korábbi sikerei helyszínére tért vissza Ózdra Váczi Zoltán, ahol az NB II-ben focizott 5–6 ezer ember előtt. – A legkisebbektől egészen a felnőttcsapatig tartok egyéni képzéseket a hét minden napján. Ennek a célja, hogy az alapokhoz hozzáadjam azt a pluszt, amivel kitűnhetnek a pályán a többi focista közül. Akadnak tehetséges gyerekek, de van még mit tanulniuk – mondta Váczi. A kétszeres válogatott focistának hamarosan szintén külön lakást biztosít a klub, és akkor párjával, illetve a gyerekekkel Ózdra költözne a Pest megyei Pécelről.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153804_auto_resized.jpg
origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713921311
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157187_auto_resized.jpg
vg.hu

Karácsony Gergely váratlanul elismerte: hibát követtek el és nem marad így a nagykörúti kerékpársáv – változhat a Lánchíd forgalmi rendje is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149931_auto_resized.jpg
life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157123_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyarország az élmezőnyben: évekkel korábban ismerte fel ennek a katonai eszköznek a szükségességét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713921311
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713921311
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713921311
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150525_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Heti Top: Vilmos herceg elhagyta a feleségét, kiszivárgott, kik lesznek a Nyerő Párosban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja