Sport

Újabb megdöbbentő állítás: nevelőapját is szexvádba keverte a sportolókat gyanúsító lány

Sz. S.

Létrehozva: 2018.09.17.

<p>Kételyek merültek fel annak a 13 éves kislánynak a szavahihetőségét illetően, aki szexuális erőszak gyanújába kevert két ismert vízilabdaedzőt. Lehet, hogy az egykori olimpikon és társa lejáratása csak egy bosszúhadjárat?</p>

Lavinát indított el egy kislány nyilatkozata, akinek az elmondása szerint 11 éves korától kezdve hónapokig létesített vele szexuális kapcsolatot két magyar sztársportoló. Az elmúlt két napban a tévék, rádiók és az újságok is kiemelten foglalkoztak az üggyel, a botrány kapcsán az interneten is valóságos kommentháború bontakozott ki.

Egymásnak estek az ügyvédek

A kényes téma súlyát jól mutatja, hogy az ügyben érintett jogászok is egymásnak es­tek. A kislányt képviselő dr. Ge­ren­csér András a Blikknek úgy nyilatkozott: régóta tevékenykedik a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még so­hasem találkozott. Elmondása szerint szörnyű dolgokat mesélt el neki a most 13 esztendős lány, a védő szavaival élve „a legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt.”

Dr. Hegedűs László, az egyik szexvádba kevert sportoló ügy­védje szerint kollégája nyilatkozata erősen hangulatkeltő.

„Felháborító, hogy a sértett jogi képviselője előre olyan nyilatkozatokat tesz, amely alkalmas arra, hogy felkorbácsolja az érzelmeket, és előre bűnösnek mondjon ki olyan embereket, akik erre nem szolgáltak rá. Háromgyermekes apa vagyok, átérzem a bizonyított esetekben a szülők fájdalmát, de közel negyvenéves ügyvédi pályám alatt sok ártatlanul meghurcolt emberrel is találkoztam és védtem őket” – fogalmazott Facebook-oldalán az ügyvéd.

– Akkor mondhatok többet, ha a mai igazságügyi pszichológusi és orvosi vizsgálatok eredményét megismerem, tehát képet kapok arról, valójában mi történt – mondta a Borsnak dr. Hegedűs László, aki meglepődött azon, hogy a 13 esztendős lány miért csak két év hallgatás után állt elő a történetével.

– Soha nem tettem olyan nyilatkozatot, amiben a sportolók neve, esetleg sportága, a cselekmény helye, vagy ideje szerepelt volna – vágott vissza a Borson keresztül dr. Gerencsér András, a kislány jogi képviselő. – Ez egy nagyon érzékeny téma, nehéz olyan dolgot mondani, amiből nem lesz népharag. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a nyilatkozatom felkorbácsolta volna az indulatokat – tette hozzá az ügyvéd, aki szerint a szakértők feladata lesz megállapítani, hogy a kislány igazat mond-e vagy hazudik.

A másik hírbe hozott férfi, a vidéki klub trénere dr. Gatter László ügyvédet kérte fel védelmére, aki a Borsnak azt mondta: furcsállja, hogy az úgymond nemi erőszakolási eseteket tartalmazó levél egyáltalán kiszivároghatott a sajtóhoz. Azt sem tartja kizártnak, hogy a későbbiek során a nyomozó hatóság nem is gyanúsítja meg a két férfit.

Megszólaltak az érintett sportolók

A gyanúba kevert edzők a Kópé UVSE vízilabda-egyesület közösségi oldalán köszönték meg a biztató szavakat, amivel elárasztották őket.

„Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül! Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg! Nemsokára kezdődnek a bajnokságok. Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen! – fogalmazott a két férfi, akik Zsolt és Zoli aláírással zárták a soraikat.

– Szombat délelőtt értesültem nevesítésemről – közölte az exjátékos. – Egyelőre nem kívánok nyilatkozni. Mindössze annyit mondok, hogy az ügyben tiszta a lelkiismeretem – mondta, majd hozzátette, amint van érdemi mondanivalója, azt megosztja a Borssal.

A Bors munkatársa ellátogatott az úszókomplexumba, ahol az állítólagos erőszak történt. Beszéltünk olyan szülőkkel, akik épp edzésre vitték a gyermekeiket és dolgozókat is kérdeztünk. Mindenki döbbenettel fogadta az állításokat, ugyanakkor a megszólaltatottak egyike sem tartotta valószínűnek, hogy ez megtörténhetett.

Kirúgták, mert a társaitól lopott?

Az ismert publicista, Bayer Zsolt arról ír egy blogbejegyzésben, hogy a kislányt azért rúgták ki a sportegyesülettől, mert a társait meglopta az öltözőben.

„Kirúgták a klubtól, mert lopott a társaitól. A történet itt véget is érhetne, de nem ér véget, mert a lány újra tesz valamit. Újra, mondom. Ugyanis egyszer már megvádolta szexuális erőszakkal és zaklatással a saját nevelőapját is. És most egykori edzőivel teszi ugyanezt.”

Közben a PestiSrácok megtudta: a feljelentéseiről elhíresül Tényi István ezúttal a vízilabdás botrány miatt hamis tanúzás bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést. Tényi beadványában azt kérte az ügyészektől, hogy a tények tisztázása érdekében rendeljenek el feljelentéskiegészítést, és ha felmerül a hamis tanúzás gyanúja, a nyomozás megindítása érdekében a beadványt átvevő V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyet tegye át a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Budapesti Nyomozó Ügyészségre.

Funchalban is téma

Nem kizárt, az idehaza felvert hullámok Funchalig érnek. Tudniillik e napokban portugáliai medencében Eb-n küzd a magyar női junior-válogatott az egykori olimpiai bajnok Faragó Tamás, illetve edző-segítője, a nemi erőszak ügyében emlegetett másik személy vezetésével. Hívtuk a berlini felnőtt férfi válogatott Világ Kupa-viadalán jelenlévő szövetségi elnököt, Kemény Dénest, és megkérdeztük: hatást gyakorol-e a szakemberre, illetve a tinédzser pólós lányokra a pedofilügy?

– Nem beszéltem sem Faragóval, se a rossz hírbe hozott segítőjével – válaszolja Kemény. – Viszont feltételezem, hogy 18-19 éves lányokról lévén szó, ez körükben téma. Eddig jól szerepelnek, viszont negatív hatást gyakorolhat rájuk.

Hétfőn megvizsgálják a lányt

Az ügyben érintett kislányt hétfőn nőgyógyász és pszichológus is megvizsgálja. A vizsgálat során egyrészt kiderül, történhetett-e behatolás, ugyanakkor a Ror­schach-teszt alkalmazásával tökéletes biztonsággal körülírható, meghatározható a teljes személyiség. E személyiségmegállapító módszer csalhatatlan, a teszteredményt valamennyi bíróság elfogadja hivatalosnak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091077_auto_resized.png
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26450_resized.jpg?avcount=1711653314
origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089354_auto_resized.jpg
ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26452_resized.jpg?avcount=1711653314
origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17081826_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090779_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711653314
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bejelentést tett Király Viktor, holnaptól így fog élni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/WsoYEn1w5pxLhbF3IHK3jO3YmxbGBMo-luDWfztoiiU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyZjI5M2U4MjZjYjRkZGNhYWY0NjdmMzA0ZTk2MWJi.jpg
IMÁDAT

"Hiányozni fognak ezek a társak" – Szoboszlai Dominik meghatottan búcsúzik

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FXaninBQcvRCcSsPW5z9S42HV4TbjpHbDGsidf2pjVY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiMjc5MmMzMjcxOTRkYjU5Yjg3M2U0YTIxYmI4NzE2.jpg
Visszatérés

Visszatértek a Liu testvérek: bejött, amire mindenki számított