Úgy játssza ki a Fradi-szeku a szabályokat, ahogy akarja

Csányi Sándor MLSZ-elnök csak reméli, hogy az Üllői úton is betartják a szabályokat.
Csányi Sándor MLSZ-elnök csak reméli, hogy az Üllői úton is betartják a szabályokat.

Nem fordulhat elő, hogy büntetett előéletű emberek lássanak el biztonsági szolgálatot a sporteseményeken, erről egyértelmű szabályai vannak az MLSZ-nek – nyilatkozta a 444.hu-nak Csányi Sándor. A szövetség elnöke a Kubatov Gábor irányítása alatt álló, Fradi Securityhez köthető, a Nemzeti Választási Irodánál is balhézó verőemberekről szólva hozzátette: a rendőrség a meccsek előtt ellenőrzi a szolgálatot teljesítőket, és ha „valaki nem dolgozhatna ott, akkor kizárnák őket a mérkőzés őrzéséből. Én remélem, hogy az Üllői úton is ez történik”.

– Csakhogy ez nem minden esetben történik meg! – állította a Borsnak Fazekas Imre, a Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ vezetője. Mármost szerinte számottevő ellenőrzés csak akkor van, ha kimegy a meccsre az ORFK rendészeti igazgatósága, de általában bejelentésre szokott.

Noha mindenki tudja, hogy a focimeccsek biztonsági emberei között akadnak köztörvényes bűnözők, lebukni sosem szoktak. Bezzeg amikor komoly ellenőrzés történik, annak nagy visszhangja van. Két és fél éve Debrecenben 47, nem sokkal azelőtt a Diósgyőr otthonában negyven ferencvárosi szekus nem tudta felmutatni vagyonőri papírját...

– Borzalom, hogy ilyen embe­rek dolgozhatnak biztonsági őrként – háborgott Fazekas.

– Már akkor megvonják az embertől a vagyonőri igazolványát, ha bűncselekménnyel vádolják az illetőt. Ha pedig büntetett előéletű, nem kaphat erkölcsi bizonyítványt. Kizárt, hogy hivatalos úton ezek az emberek biztonsági szolgálatot láthatnak el. Hogy a Fradi-pályán mégis dolgozhatnak, azt hiszem, abban nagy szerepe van Kubatov Gábor szavának…

Csányi kijelentette, ő nem, de az MLSZ biztonsági apparátusa foglalkozik a kérdéssel. Ha foglalkozik, hogyan lehet, hogy két és fél év alatt semmi nem változott ezen a téren?!