Tragédia: vonat gázolta el a 15 éves asztaliteniszezőt

Szörnyű halált halt a 15 éves Pásztor Máté. Az újonc magyar bajnok asztaliteniszezőt edzésre menet ütötte el egy vonat.
Szörnyű halált halt a 15 éves Pásztor Máté. Az újonc magyar bajnok asztaliteniszezőt edzésre menet ütötte el egy vonat.

Csodálatosan indult Máté karrierje. Édesapja hatására, aki maga is játszott, kisgyerekként kezdett pingpongozni. Kilenc­évesen került a BVSC-be, ahol újonc magyar bajnoki címig vitte. Néhány évvel később azonban a családjával egyetértésben úgy döntött, hogy a magas szintű versenysporttól visszavonul, és az alacsonyabb osztályban folytatja. Így került vissza a Pénzügyőrbe, ahol a felnőttek között, a területi csapatbajnokságban szerepelt.

A BVSC szakembereiben éppen nemrég vetődött fel az öt­let, hogy újra megkeresik Mátét, mert olyan istenadta tehetség, hogy úgy érezték, kár nem kiaknázni káprázatos adottságait.

– Erre azonban már nem lesz lehetőségünk, elmondhatatlanul sajnáljuk, hogy elveszítettük őt – mondta Herendi Iván, Máté korábbi klubja, a BVSC szakmai vezetője.

Így búcsúznak a barátai

Jó volt a veled eltöltött idő!
Különleges ember voltál.
Nem ismertem ilyen barátságos és vicces embert, mint te.
Nagy veszteség számunkra.
Majd találkozunk fenn!
Köszönöm neked az együtt töltött perceket és a sok segítséget.
Emléked örökké bennünk él. Fenn találkozunk, barátom!

– Muzsikáltak a mozdulatai, egészen kiemelkedő képessége volt a pingponghoz. Ezenkívül pedig egy rendkívül aranyos, értelmes gyereket ismertünk meg benne.

Máté sajnos már soha többé nem pingpongozik. Sem alacsonyabb, sem egészen magas osztályban. Múlt csütörtökön, edzésre menet, fülhallgatóval a fülében próbált átmenni a vasúti töltésen – nem a kijelölt átkelőhelyen. Nem hallotta, hogy jön a vonat, s a szerelvény halálra gázolta.

A szerény és tehetséges fiút zenész szülein kívül öccse gyászolja, csak remélni lehet, hogy mély hitük átsegíti őket a felfoghatatlan tragédián.