Tovább éleződik a Juhász–Kassai ellentét

A Videoton csapatkapitánya úgy érzi, az első számú magyar játékvezető utazik a csapatára. Az MLSZ nem fogadja meg Juhász Roland tanácsát.
A Videoton csapatkapitánya úgy érzi, az első számú magyar játékvezető utazik a csapatára. Az MLSZ nem fogadja meg Juhász Roland tanácsát.

Juhász Roland teljesen kiakadt Kassai Viktorra a Videoton–Ferencváros (1-2) Magyar Kupa-elődöntő után. A hazaiak válogatott védője egyenesen odáig ment, hogy kijelentette: külföldi bírókat kellene alkalmazni a rangadókon. Mindez annak fényében különös, hogy az MLSZ épp a minél jobb játékvezetés reményében vezette be a bírók között a profi státuszt.

A Vidi játékosának éktelen haragjára magyarázat lehet, hogy nem először akaszkodik össze a legkiválóbbnak tartott sporttárssal. Tavaly augusztusban Juhász az MTK elleni bajnokin ócsárolta Kassait, aki ezért kiállította, ráadásul az MLSZ két meccsre elmeszelte. Olyan is volt, hogy piros lap nem vil­lant, de Juhász igencsak fújt Kassaira. Kettejük összecsapása szerda este újabb felvonásához érkezett.

A válogatott focista úgy érzi, Kassai szándékosan befújta a kupadöntőbe a Fradit. A tizenegyes jogosságát ugyan nem vitatja, ám szerinte mérkőzést befolyásoló hibát vétett, amikor nem adott piros lapot Nalepának, aki lerántotta Feczesint.

– Ha ezt én csinálom, engem biztosan kiállítanak – háborgott a Vidi-védő. – Külföldi bírókkal nyugodtabb lenne a légkör.

Ám hiába a felvetése. A 2005-ös Magyar Kupa-döntő után semmi esély ilyesmire. Akkor a horvát Edo Trivković négy pirosat osztott ki a Fradi–Sopron (1-5) összecsapáson.

– Meg vagyunk elégedve a hazai játékvezetők munkájával, így a közeljövőben továbbra sem áll szándékunkban külföldi játékvezetőt foglalkoztatni a magyar meccseken – szögezte le a Borsnak Sipos Jenő MLSZ-szóvivő.