Tóth Gabi pörköltet főz Kleinheislernek

Tóth Gabriella soha nem hitte volna, hogy egyszer Kleinheisler László klubtársa lesz, de ha már így alakult, segít neki a brémai beilleszkedésben.
Tóth Gabriella soha nem hitte volna, hogy egyszer Kleinheisler László klubtársa lesz, de ha már így alakult, segít neki a brémai beilleszkedésben.

A Werder Bremen női csapatában futballozó Tóth Gabriellát felkérte a klubvezetés, segítsen Lacinak, amikor a klub honlapja interjút készít a Video­tontól érkezett középpályással. A magyar válogatott szőke balbekkje hat éve focizik Németországban, így neki már nincsenek nyelvi gondjai, örömmel tolmácsolt klubtársának.

– Laci angolul tud valamicskét, a németet most tanulja. Amíg beleszokik a brémai hétköznapokba, mindenben segítek neki – nyilatkozta a Borsnak a 29 éves Gabi. – Egy klassz, negyedik emeleti lakást választottak a barátnőjével, Katival. Sajnálom, hogy a be­osztásunk nagyon más, így ritkán futhatunk össze.

Mindenesetre Gabi megígérte, ha találnak rá alkalmat, valamikor főz Laciéknak egy ízletes csirkepörköltet, aminek elfogyasztása közben nemcsak a konyhaművészetről, a fociról is eldiskurálhatnak: Gabi például úgy véli, Kleinheisler a középpálya középső pozíciójában a leg­hasznosabb.

– Született irányító – mondta. Amúgy többször megnézte vi­deón Laci csodás oslói gólját, amellyel Norvégia ellen Eb-pótselejtezőt nyert a magyar férfiválogatott, azt éppen szélen játszva szerezte.

– Ez a srác óriási tehetség, akaratos, céltudatos és szerény. Némileg meglep, hogy eddig keveset játszott Viktor Szkripnik edzőnél, ennek alighanem az a magyarázata, hogy sokat kihagyott, és most fokozatosan építik fel, nehogy megsérüljön. Laci minden megnyilvánulásából érződik, hogy szeretne ott lenni a franciaországi Eb-n.

– Brémában a férfi focisták kocsit kapnak, a brémai nőknek viszont nem jár autó – sajnálkozott nevetve a szőke játékos. Amúgy a Werder-nők jelenleg a Bundesliga utolsó előtti helyezettjei, de bármi történik, Gabika nyártól is marad Brémában, ugyanis szerződést hosszabbítanak vele.