Tőle tanulják a tömegoszlatást a magyar rendőrök

Majoros Mózes Ármin alighanem az ország legizmosabb rendőre. De ha mégsem, az egész biztos, hogy ő a legkeményebb olyan rendőr, aki tagja a birkózó-válogatottnak is!
Majoros Mózes Ármin alighanem az ország legizmosabb rendőre. De ha mégsem, az egész biztos, hogy ő a legkeményebb olyan rendőr, aki tagja a birkózó-válogatottnak is!

A 27 éves fiatalember nemrég debütált a csapatban, a rigai Eb-n 111 kilósan a nála jó 20 kilóval nehezebb észt világbajnok Nabitól ugyan kikapott 3-2-re, de nem vallott szégyent.

– Még plusz 8–10 kiló színizmot szeretnék magamra pakolni – mondja Ármin, és hozzáteszi, mindent elkövet az erősítés érdekében. Igaz, ha megteszi, már aligha fér be a pestszenterzsébeti birkózócsarnok ajtaján. – A februári Magyar Nagydíjon még a 98 kilósok között indultam az ESMTK színeiben, de mivel abba a kategóriába nyolc kilót kellett fogynom, kikészültem. Inkább felmentem a nehéz­súlyba – újságolja a törzs­zászlós.

Korábban gyakran húzott fekete símaszkot, kommandós bevetéseken vett részt tudniillik. Elnézve a méreteit, el lehet képzelni, milyen jaj volt annak a bűnözőnek, aki a keze ügyébe került. Manapság Adyligeten, a rendészeti szakközépiskolában tart három témakörben előadást, de a tömegoszlatási technikákban a legjártasabb.

A birkózófelkészülés egyébként a szabadsága rovására megy, de azért keményen végzi.

– A riói olim­piára már nem sok esélyem van kijutni, ám 2020-ban is csak 31 éves leszek, így a tokiói játékokat mindenképp célba veszem! – szögezi le a zsaru egy takaros csípődobás végrehajtása után. Amúgy mindene a versengés, unalmas pillanataiban a Spartan Race erőpróbán szokott részt venni.