Tokaji visszafizeti a hokinak az adósságát

Tokaji Viktor 39 évesen, 33 évnyi játékostapasztalat birtokában, 222 válogatott mérkőzéssel a háta mögött búcsút intett a nemzeti csapatnak.
Tokaji Viktor 39 évesen, 33 évnyi játékostapasztalat birtokában, 222 válogatott mérkőzéssel a háta mögött búcsút intett a nemzeti csapatnak.

A hokis éppen akkor vonul vissza a válogatottól, amikor a magyar jégkorongcsapat – 2009 után – újra az A csoportos világbajnokságban szerepelhet. A veterán hátvéd azonban mégis ott lesz Oroszországban. Igaz, a palánk túloldalán.

– Akárcsak a tavalyi krakkói vb-n, Szentpéterváron is a vezetőség és a játékosok közötti összekötőként próbálok segíteni – mondta Tokaji.

A korcsolyát azonban nem akasztja végleg a szögre, hiszen klubjában, a MAC-ban még biztosan játszik a szezon végéig. Aztán egészségi állapota, tervei és a vezetőség szándékainak ismeretében dönt a hogyan továbbról.

– A válogatottal kapcsolatos döntésemen jó három hétig rágódtam, a feleségem – akimellesleg műkorcsolyaedző – nem bánta volna, ha folytatom, de korábbi vállsérülésem miatt ez látszott a legbölcsebb megoldásnak. Mindenesetre ha abbahagyom, edzőként szeretném folytatni. Mert ugyan villamosmérnöki végzettségem van, de a jeges világ végleg magába szippantott.

© Fotó: MTI

S hogy mire a legbüszkébb az elmúlt 33 évből? Talán arra, hogy szemtanúja és aktív résztvevője volt a magyar hoki felemelkedésének.

– Csak a szépre emlékezem, annyi csodás élményben volt részem a jégen, hogy a palánk melletti munkámmal próbálok visszafizetni valamit a hokinak. Így törlesztem az adósságom – magyarázta Tokaji.