Teremben kezdjük az Eb-szereplést

Tavaly nemcsak Bernd Storck nagypályás magyar labdarúgó-válogatottja jutott ki az Európa-bajnokságra, hanem a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette futsalosok is.
Tavaly nemcsak Bernd Storck nagypályás magyar labdarúgó-válogatottja jutott ki az Európa-bajnokságra, hanem a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette futsalosok is.

A kedden rajtoló szerbiai kontinenstornán Dróth Zoltánék is történelmet írnának, szeretnének meccset nyerni az Eb-n, ez még egyik csapatunknak sem jött össze.

B csoportban, Belgrádban

Futsalválogatottunkat a világranglista első spanyolok, valamint az ukránok mellé sorsolták. Előbbivel a nyitónapon mérkőzünk, a számunkra inkább verhető utóbbival csütörtökön találkozunk. A csoportból az első kettő jut a nyolc közé, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. A meccseket a 25 000 fős belgrádi Kombank Arénában rendezik. A magyar válogatott 2005-ben és 2010-ben jutott ki az Eb-re, ám eddig öt meccsen öt vereség a mérlege.

Spanyol specialista

Tomas Rivera Amorós, művésznevén Sito Rivera személyében a világ egyik legjobb futsaledzője a magyar szövetségi kapitány. Az 59 éves spanyol szakember 1987 óta edzősködik, kétszeres katalán és egyszeres japán kupagyőztes, 2010-ben a világválogatott élén dolgozott. A 2012-es Eb-n a románokat a negyeddöntőig vezette.

Nyerőember

Az Eb-pótselejtező utolsó másodperces, mindent eldöntő gólját szerző Dróth Zoltánt az év játékosának választották. A 95-szörös válogatott csatár a Belgrádba utazó magyar keret legeredményesebb játékosa, nem véletlenül igazolta le néhány hete a világ egyik legjobb futsalcsapata, a kazah Kajrat Almati.