Szülinapja előtt érte a végzet Tamást

Feszítővágóval kiszabadították az autóból a kőröstetétleni baleset sofőrjét, de a Tószeg 23 éves focistája, Utasi Tamás életét már nem tudták megmenteni.
Feszítővágóval kiszabadították az autóból a kőröstetétleni baleset sofőrjét, de a Tószeg 23 éves focistája, Utasi Tamás életét már nem tudták megmenteni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályú csapat védője jó barátjával és barátnője testvérével indult egy szórakozóhelyre szombat este, amikor a Szolnoki úton lesodródtak az aszfaltról és egy fának csapódtak. A kocsi a felismerhetetlenségig roncsolódott, a ceglédi tűzoltóknak úgy kellett a két utast kiemelni, Tamást pe­dig kivágni belőle.

Utasi Tamás, a megyei első osztályban, a Tószeg csapatában futballozott, mellette dolgozott és informatikát tanult. Tamás vezette az Opelt, amely egy fának csapódott és a felismerhetetlenségig összetört. Nem élte túl a balesetet © Fekete Bence, PMKI Cegléd HTP

– Kórházba szállították, de műtétet nem tudtak rajta végrehajtani, mert a koponyája a hatalmas ütéstől olyan súlyosan megsérült. Gépekre kapcsolták, amelyek keddig tartották életben. Hajnali négykor értesítettek minket, hogy Tamás elhunyt – mesélte a Borsnak a fiatalember édesapja, Sándor, aki úgy tudja, fia barátja zúzódásokkal megúszta a balesetet, a sógora viszont az intenzív osztályon fekszik.

Az autó két utasa közül az egyik zúzódásokkal megúszta a szerencsétlenséget, a másik viszont az intenzív osztályon fekszik © PMKI Cegléd HTP

– Tamás jólelkű gyerek volt, nagyon családcentrikus. Bátyjával, Gáborral igazán jó testvérek voltak. A fiam nyolc éve volt együtt a barátnőjével, Brigittával, akivel már tervezték, hogy komolyabbra fordítják a kapcsolatukat – mesélte a Borsnak könnyeivel küszködve az apa.

© PMKI Cegléd HTP

Tamás tízéves kora óta focizott, emellett informatikát ta­nult, az utóbbi években pedig gépkezelő volt. Megspórolt pénzéből vette azt az autót is, amellyel fának csapódtak. A fiatal férfinak szombaton lett volna a 24. születésnapja, csapata pont azon a napon játszik először nélküle a bajnokságban. – Utolsó útjára jövő hét végén kísérjük, mert a baleset miatt boncolást rendeltek el – tájékoztatott a temetésről Utasi Sándor.