Szörnyű kínok közt halt meg a győri focista

Borzalmas balesetet szenvedett egy fiatal győri labdarúgó Győrszentiván közelében. Autója kisodródott az útról, a vezető kizuhant a kocsijából, ami maga alá gyűrte. Egész éjjel - súlyosan sérülten - az autó alatt feküdt. A családtagjai keresték, de csak másnap reggel talált rá valaki. Zsédely Róbert a kórházban, műtét közben hunyt el.
Borzalmas balesetet szenvedett egy fiatal győri labdarúgó Győrszentiván közelében. Autója kisodródott az útról, a vezető kizuhant a kocsijából, ami maga alá gyűrte. Egész éjjel - súlyosan sérülten - az autó alatt feküdt. A családtagjai keresték, de csak másnap reggel talált rá valaki. Zsédely Róbert a kórházban, műtét közben hunyt el.

Robi imádta a labdarúgást. Amatőr szinten futballozott, de sok csapatban szívesen látták, gólerős csatár hírében állt. Előfordul, hogy öt gólt lőtt egy mérkőzésen. Tavaly nyáron került a megyei III. osztályú győri Cápákhoz, a bajnokság első felében hét találatig jutott.

„Kevés ideje ismertem Robit, hiszen nemrég igazolt a klubunkba, de utána hamar az egyik legjobb barátommá vált – mesélte a Kisalföldnek a játékostárs, Zimonyi Péter.

– Temperamentumos játékos volt, vérbeli csatárként szeretett gólt lőni, cselezni és eldönteni a meccseket. Csak szombat délután tudtam meg, mi történt vele, de már péntek este is sejtettük, hogy valami baj érhette. Valószínűleg én beszélhettem vele utoljára – tette hozzá a csapattárs, aki így folytatta: – Moziba készültünk, előtte felhívtam Robit és megbeszéltük, hogy mire vége a filmnek, addigra ő is végez a munkával és utána Győrben, a belvárosban találkozunk. A film után hiába hívtam, nem értem el. Nem sokkal később a barátnője hívott, tudom-e, hol van. Akkor már ő és Robi családtagjai is keresték, mert órák óta nem adott hírt magáról."

© Fotó: Facebook

A játékost, aki pizzafutárként dolgozott, baleset érte. Győr- szentiván közelében autójával az útról lesodródott és a szántóföldre vágódott. A rendőrség megerősítette: egy olyan részen történt a baleset, ahol ritka a forgalom, a sötétben nem vette észre senki az autót és az alászorult embert. Az egész éjszakát magatehetetlenül, az autója alatt töltötte Zsédely Róbert.

Másnap reggel érkezett a bejelentés a rendőrséghez, azonnal riasztották a tűzoltókat, akik leemelték a fiatalemberről az autót. Szinte hihetetlen és belegondolni is döbbenetes: a 33 fokra lehűlt, fagyási sérüléseket és egyéb súlyos töréseket szenvedett futballista magánál volt, amikor kórházba került.

Prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója kérésünkre számolt be az ezt követő órákról. A fiatalembert életveszélyes állapotban vették fel. Az intenzív osztályon először megkezdték a felmelegítését, hogy a műtétre alkalmas legyen a szervezete. Az operáció el is kezdődött, műtét közben azonban a fiatalember szervezete feladta a harcot. Összeomlott a keringése, sokáig próbálták újraéleszteni. Sajnos sikertelenül. Szombaton délután Robit elveszítette családja, szerelme, barátai, csapattársai. Hihetetlen élni akarását mutatja ugyanakkor mindaz, amin átment – az utolsó pillanatig küzdött, ahogy a pályán, a kapu előtt is mindig tette.

Egyetlen kérdés még választ követel. Azt tudjuk, hogy a fiatalember családja egész éjjel kereste a fiút, s az is könnyen belátható, hogy abban a kiszolgáltatott helyzetben nem tudta felvenni a telefont akkor sem, ha hallotta csengeni.

De tisztázni szeretnék azt is, hogy a munkahelyén miért nem hiányolták. Hiányolták – tudtuk meg a cég vezetőjétől. A futáruk este nyolckor indult el a címre, bőven meg kellett volna érkeznie a tízórás zárásig. Főnöke kereste negyed tizenegykor, hívta telefonon, próbálta felvenni a fiú szüleivel is a kapcsolatot – közvetve, üzenetet tudott csak hagyni.

Éjfélkor hagyta abba a kutatást, nem is sejtve, hogy valójában mi történt. Robi halála mindenkit megrázott, rövid időn belül sajnos ő második fiatal labdarúgó, akit a helyi sport gyászol: Dobos Dániel tavaly októberben hunyt el szintén balesetben.