Szirányinak szárnyakat ad az apaság

A válogatott jégkorongozó egy hónapja gyakorló apuka, és állítja, még az átvirrasztott éjszakákat is élvezi.
A válogatott jégkorongozó egy hónapja gyakorló apuka, és állítja, még az átvirrasztott éjszakákat is élvezi.

Szirányi Bence válogatott jégkorongozó egy hónapja lett édesapa, a Miskolc 24 éves klasszisának kisfia, Vince 55 centivel és négy kilóval született. Természetesen felforgatta a család életét, de ennek mindenki csak örül.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen csodálatos érzés apának lenni – mondta Bence –, minden perce maga a boldogság, a sok kialvatlan éjszaka sem zavar, ha rám mosolyog a fiam.

Bence, abból adódóan, hogy a jégkorongozók szinte állandóan edzenek, vagy ha nem, akkor meccset játszanak, nem tud sokat segíteni otthon, de ha teheti, a fürdetést elvállalja.

– Sok mindenben próbálok segíteni – folytatta a hátvéd –, a fürdetés a mi közös kis programunk, mindketten imádjuk, de azért a feladatok többsége a feleségemre hárul.

Bence és Alexandra fiatalon vállalkozott a családalapításra, de olyan nagy famíliát azért nem terveznek, mint Bence szülei, akik négy gyermeket neveltek fel.

– Fiatalon szerettünk volna szülők lenni – mondja a jégkorongos –, de mi megállunk két gyereknél. Ugye, nem miskolciak vagyunk, de van segítségünk, a nagyszülők jönnek, ha kell. Hogy meddig maradunk itt, nem tudjuk, most jól érezzük magunkat, a karrierem és a családi életem is jól alakul.