Szima: én döntöm el, mennyit költök a Lokira

Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa tagadta a Borsnak, hogy a kaszinói bevételei után elő lenne neki írva, mennyit kell költenie a klubra. Szerinte most is erős a keret.
Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa tagadta a Borsnak, hogy a kaszinói bevételei után elő lenne neki írva, mennyit kell költenie a klubra. Szerinte most is erős a keret.

– Jogosan aggódnak a debreceniek, hogy Balogh Norbert 2,2 millió eurós eladása ellenére nem erősíti meg a DVSC játékoskeretét?
– Felesleges pánikot kelteni. Elmondtam már, lesz erősítés, bár meggyőződésem: a Loki jelenlegi kerete is elég erős. A pillanatnyi hetedik helyünknél jobb eredményre is képes a mostani állomány, és ezt bizonyítani is fogja – érvelt a klub többségi tulaja a Borsnak.

– A városban az a hír járja, hogy ön négyszázmillió forinttal tartozik a klubnak, amit a kaszinói nyereségéből kellett volna visszaforgatnia a működtetésbe. Ez igaz?
– Mégis ki az, aki megmondja, hogy nekem mennyi pénzt kell beletennem a DVSC-be?! Tizenöt éve sikeresen működtetem a klubot, amit a hét bajnoki cím, öt Magyar Kupa-győzelem, öt Szuperkupa-siker, BL- és EL-csoportkörös szereplés bizonyít.

– A szurkolók ennek ellenére a távolmaradásukkal jelzik, elégedetlenek.
– A nézőszámcsökkenés sajnos az egész NB I-re érvényes, nem csak a DVSC mérkőzéseire. Elismerem, a csapat nem úgy szerepelt az ősszel, ahogy az elvárható lett volna, de mindent megteszünk, hogy előrébb végezzünk a tabellán. A kósza hírek ellenére a klub sosem tartozott a fizetésekkel a játékosoknak, és mindig próbáltuk a lehetőségeinkhez képest megerősíteni a játékoskeretet. A DVSC próbál gazdasági alapon működni, annyit költeni, amennyit a bevételei lehetővé tesznek, és mint ahogy az elmúlt 15 esztendőben, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott, ezt a jövőben sem kívánja másként tenni. Tehát addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.