Szexi barátnőjével ünnepelte az Év játékosa-díjat Cristiano Ronaldo

Az Aranylabda után a FIFA Év játékosa-díjat is bezsebelte Cristiano Ronaldo, a Real Madriddal tavaly Bajnokok Ligája győzelmet, hazája válogatottjával pedig Európa-bajnoki címet ünneplő portugál klasszis.

Lionel Messi ezúttal nem nézte végig testközelből, hogyan marad alul 2016 legjobb focistájának díjazásán rövid időn belül másodszor legfőbb riválisával szemben. A Barcelona döntése értelmében ugyanis az argentin klasszis nem vehetett részt a zürichi ünnepségen. A klub a szerdai, Atheltic Bilbao elleni kupamérkőzéssel indokolta döntését, kimenekítve legjobb játékosát a hálátlan szerepből, hogy asszisztáljon CR7 dicsőítéséhez.

Ronaldo - papírforma szerint - nyert © AFP

Messi helyét a nézőtéren a portugál klasszis partnere foglalta el, Ronaldo ugyanis hosszú idő után először – 2014-ben Irina Shayk kísérte el – vonult ismét egy hölgy oldalán a vörös szőnyegre. Új barátnője, Georgina Rodriguez mellett természetesen kisfia, édesanyja és nővére is ott volt.

Egyébként az év edzője Claudio Ranieri lett, az év góljáért járó Puskás-díjat pedig Mohd Faiz Subri kapta.

Focival hangoltak Infantinóék

A zord időjárási körülmények ellenére barátságos focimeccsel hangolódtak az esti gálára a sportág legendái. A havazásban többek között a FIFA elnöke, Gianni Infantino, az UEFA első embere, Aleksander Ceferin, és olyan egykori klasszisok, mint Diego Maradona, Carles Puyol vagy Gabriel Batistuta is stoplit húztak.