Storck és a fiatalok – Jenei kísérletezne, Bálint viszont nem

Ahány futballszakember, annyiféle vélemény. Nekünk eszünkbe ötlött a szombat esti svájci-magyar labdarúgó vb-selejtező előtt, vajon Bernd Storck szövetségi kapitány nem vethetne-e mélyvízbe fiatal magyar tehetségeket?
Ahány futballszakember, annyiféle vélemény. Nekünk eszünkbe ötlött a szombat esti svájci-magyar labdarúgó vb-selejtező előtt, vajon Bernd Storck szövetségi kapitány nem vethetne-e mélyvízbe fiatal magyar tehetségeket?

E kérdést fogalmaztuk meg a korábban a Steaua Bukaresttel BEK-et nyert, Erdélyben élő egykori kapitányunknak, Jenei Imrének, illetve Bálint Lászlónak, az FTC korábbi remek védőjének, úgyszintén nemzeti együttesünk valamikori szakvezetőjének.

– A kérdésfelvetés jogos – válaszolta Jenei Imre. – A román válogatott ugyanabban a cipőben jár, mint a magyar, már nincs esélye a 2018-as oroszországi vb-döntőre. És nálunk már elővettek fiatalokat. Az a baj, hogy Storck nem kísérletezik a záró két vb-selejtezőn. Elvégre a jövő csapatának fiatal reménységeit "harci körülmények" között illene tesztelnie. Mire vár Storck? Amikor én edződködtem, sohasem a játékosok személyi igazolványát néztem, hanem azt, hogy biológiai értelemben mennyire érettek, uram bocsá' felkészültek.

Jenei Imre

Bálint László viszont más véleményt fogalmaz meg.

– Mivel a soros európai sorozat, a Nemzetek Ligája előtt nem mindegy, hogy hány ponttal zárunk a vb-selejtezőben, most tilos kísérletezni! Storck bizonyos mértékben a bőrét viszi vásárra azzal, hogy milyen összetételű csapatot vet be Svájc ellen. De a harmadik csoporthelyért küzd, és ha véletlenül a negyedik helyen fut be a válogatottunk, az maga a katasztrófa! Szóval, olyan együttest jelöljön ki, amelyikben igazán bízik.

A fiatalokat majd a Nemzetek Ligájában kell próbálgatni, de akkor aztán gőzerővel.

– Vannak tehetségeink, mint például a 17 éves Szoboszlai Dominik, vagy az Egyesült Államokban futballozó Sallói Dániel, illetve a Ciprusra szerződött Sallai Roland. Ez a trió például sokat ígérő tehetség, és hozzáértőknek még jobban körül illene nézni, kikre számíthat Storck vagy az éppen az aktuális szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szombat este Svájc ellen lép pályára számunkra már tétnélküli világbajnoki selejtezőn.

Világbajnoki selejtező, B csoport, Bázel:

Svájc-Magyarország, 20.45, M4Sport