Storck 2018-ig marad a fociválogatott élén

Az MLSZ nyolc hónapnyi munka és az Eb-szereplés kiharcolása után két évvel, azaz 2018 nyaráig meghosszabbította Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andreas Möller szerződését.
Az MLSZ nyolc hónapnyi munka és az Eb-szereplés kiharcolása után két évvel, azaz 2018 nyaráig meghosszabbította Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andreas Möller szerződését.

A norvégok elleni két sikeres pótselejtezővel a mennybe, azaz a franciaországi Eb-re ment Bernd Storck és csapata. Legutóbb 1986-ban a Mezey György által dirigált labdarúgó-válogatott szerepelt világversenyen. Mellesleg a mexikói vb óta csupán két szövetségi kapitánynak adatott meg, hogy legalább három éven át dirigáljon: Bicskei Bertalan 1998 márciusától 2001 szeptemberéig ült a kispadon, illetve Egervári Sándor 2010 augusztusától 2013 októberéig töltötte be a tisztséget, illetve most Storck előtt adott a lehetőség. A német szakembernek némileg biztosabb a helyzete, hiszen a szövetség sportigazgatójaként is dolgozik.

– A hosszabbítással hangsúlyozni szeretnénk, hogy az Eb in­­kább egy állomás, a végcél a vá­logatott tartós sikere – árulta el hétfői rendkívüli sajtótájé­koz­tatóján Csányi Sándor MLSZ-elnök.

– Ebben fontos szakasz lesz a szeptemberben kezdődő vb-selejtező-sorozat. Ha nyáron új kapitányt választanánk, rövid idő alatt megismerhetné a csapatot, s ha jól szereplünk az Eb-n, ott állnánk egy szerződés nélküli sikeres kapitánnyal, aki esetleg más ajánlatokat is kaphatna. Bernd Storck bátran be­vetette a fiatalokat, ami egybevág az MLSZ stratégiai céljaival, ezzel a hosszabbítással szeretnénk biztosítani számára, hogy sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is hosszú távú munkában gondolkodhasson.

A német szakember javaslatára egyébként 8–10 csapatos elitbajnokság indulhat a fiataloknak, és csak azok az akadémiák részesülhetnek a forrásokból, amelyek valóban adnak játékost az NB I-nek.