Sopron: elfogyott a jegy az újpestiek elől

Sopronba utaztak az Újpest-szurkolók, de nem jutottak be a stadionba a Haladás elleni meccsre, elfogyott a papír a jegynyomtatáshoz.
Sopronba utaztak az Újpest-szurkolók, de nem jutottak be a stadionba a Haladás elleni meccsre, elfogyott a papír a jegynyomtatáshoz.

Kiábrándító nézőszámot produkált a hétközi NB I-es fociforduló. A hat bajnokira mindössze 9714-en látogattak ki, ami az egész idényt tekintve a második legalacsonyabb szám. Ennél is nagyobb gond, hogy akik még veszik a fáradságot, hogy vidékre is elkísérjék kedvenc csapatukat, azok meg nem jutnak be a mérkőzésekre. Szerdán a szombathelyi stadionrekonstrukció miatt Sopronban rendezett Haladás–Újpest (1-1) találkozót harminc vendégdrukker a pálya melletti kosárlabdapálya lelátójáról volt kénytelen figyelemmel kísérni, mert a százhatvan Újpest-szimpatizáns érkezésére nem volt felkészülve a hazai klub.

A ViolityFidelity szurkolócsoport Facebook-bejegyzése szerint egyetlen mobilpénztár egyetlen pénztárosnője próbálta kielégíteni a jegyigényeket, sikertelenül. Időközben ugyanis kifogyott a papír a gépből. A hölgy bezárta a boltot, majd a félidő közepén visszatért, hogy tovább árulja az ezernégyszáz forintos belépőket, de akkor már senki nem akart venni tőle.

Felcsúton is bezárt a bazár

Miközben a Pancho Arénában durván kétezerháromszáz szurkoló foglalt helyet a március 2-i Videoton–FTC (1-2) Magyar Kupa-negyeddöntőn, a jegypénztárak bezártak, több helyszínen tartózkodó drukker nem jutott be a létesítménybe.

– Úgy tájékoztattak, hogy a bérletesek helye maradt szabadon, akik a hideg miatt otthon maradtak. Az ő helyükre szóló belépőket nem adhatta el a Vidi – mondta Sipos.

– Az újpesti szurkolók megkésve, de elfoglalhatták a helyüket a stadionban. Sajnos a személyes adatok bediktálása miatt a jegykiadás időigényes folyamat – érvelt Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Az MLSZ még vizsgálja, kit terhel a felelősség.

– Az ilyen események nem segítik, hogy növekedjen a nézőszám, de mi erről nem tehetünk. Nem értjük, hogy fordulhat ilyen elő, hiszen a rendezőnek az az érdeke, hogy minél több jegyet eladhasson – mondta Sipos Jenő szóvivő.