Sokkolta magyar barátait a DVTK egykori légiósának halálhíre

Rablótámadás áldozata lett hazájában a Pápa és a DVTK korábbi játékosa, az elefántcsontparti Georges Griffiths. Egykori társait megrázta a 27 éves focista halálhíre.
Rablótámadás áldozata lett hazájában a Pápa és a DVTK korábbi játékosa, az elefántcsontparti Georges Griffiths. Egykori társait megrázta a 27 éves focista halálhíre.

El akarták ­lopni a Mercedesét, majd agyonlőtték Abidjanban Georges Griffithst. Az afrikai focistáról legutóbb ak­kor lehetett hallani, amikor egy éve kikerült a Diósgyőr első csapatából, ezért nem járt edzésre, és a rendőrség kereste, majd megtalálta miskolci lakásában.

– Én is az internetről tudtam meg a tragikus hírt. Jóban voltunk a pályán és azon kívül is. Amikor itt élt, szerveztünk közös progra­mokat, igazi mókamester volt, szerette jól érezni magát. A szurkolókkal is barátságos volt – mondta a Borsnak a DVTK-t erősítő Eperjesi Gábor.

Griffithst mindenki jó embernek ismerte © MTI

– Na­gyon határozott volt, mindig kiállt magáért, gondolom, ez is közrejátszott a tragédiában. Úgy tudom, gyermeke nem született, párja Franciaországban él. Az utóbbi időben már nem tartottuk a kapcsolatot. Megrázott a halálhíre, nagyon durva történet – tette hozzá a védő, akinek csapattársát, Lipták Zoltán is lesújtotta a hír. – Nagyon megdöbbentett a halála. Normális srác volt, mindenki szerette az öltözőben – magyarázta a válogatott védő.

Az afrikai focista baráti viszonyt ápolt Eperjesi Gáborral

Griffiths többek közt Árki Gá­bor sportigazgató segítségével igazolt Magyarországra, akivel Diósgyőrben és Pápán is együtt dolgoztak.

– Ledöbbentem, amikor meghallottam, mi történt. Griff sorsát mindig a szívemen viseltem, nagyon jó ember volt. Mostanában nem beszéltem vele, de úgy tudom, a szüleihez járt haza Abidjanba, ahol a tragédia történt – mondta lapunknak Árki. Korábbi focistájára emlékezve a DVTK fekete gyászszalaggal lépett pályára tegnap barátságos meccsen Sajóbábonyban.