Serena Williams fél a szüléstől

Serena Williams már két hete tudta, hogy várandós, amikor év elején megnyerte az Australian Opent. A 23-szoros Grand Slam-győztes teniszező a Vogue-nak beszélt a babavárásról és a későbbi terveiről.

My only regret is not pointing my toe sorry coach Garry 🙈

Serena Williams (@serenawilliams) által megosztott bejegyzés,

– Félek a szüléstől. Elvégre nem vagyok már mai csirke – mondta a 35 éves kismama. – Ragaszkodni fogok az epidurális érzéstelenítéshez, mert számos műtétem volt már, nincs szükségem rá, hogy még több fájdalmat elviseljek. Főleg ha el is kerülhetem. S egyelőre anya-típusnak sem érzem magam. Ezen még dolgoznom kell. De érthető, hiszen korábban nagyon énközpontú voltam, a saját egészségem, testem, karrierem körül forgott minden.

Persze azt is elismerte a sportolónő, hogy amióta tudja, hogy várandós, angyali nyugalom szállta meg. A kicsi nemét viszont egyelőre nem tudják vőlegényével, a Reddit társalapítójával, Alexis Ohaniannal.

– Alexis úgy gondolja, fiunk lesz, de nekem erős a gyanúm, hogy inkább lányunk. Az Australian Openen ugyanis, amikor pokoli melegben játszottam, a baba meg sem rezdült. Márpedig ránk, nőkre jellemző, hogy ha kell, mindent kibírunk.

A teniszezéstől egyébként nem sokáig akar távol maradni, a következő Australian Openen, 2018. januárjában már játszani akar.

Merész terve, hogy három hónappal a szülése után, a 2018-as Australian Openen máris visszatérne © AFP

– Durva terv három hónappal a szülés után visszatérni, de erre készülök – tette hozzá. Persze ott lebeg előtte a nagy cél, Margaret Court GS-rekordja, aki 24-szer nyert. Na és az örökös bizonyítási vágy, ami szerinte elengedhetetlen egy afroamerikai nőnél. Hiszen nekik kétszer annyit kell dolgozniuk az elismerésért.

– Eleinte utáltam, amikor azt mondták, hogy a nővéremmel, Venusszal erőteniszt játszunk. Úgy gondoltam, nem ütök olyan erősen, mint hajdan Szeles Mónika. Tavaly aztán Marija Sarapováról állapították meg: a fonákja és a tenyerese is ugyanolyan jó, mint az enyém, és az egyetlen előnyöm, hogy nagyobbat szerválok. Álljunk csak meg! Nem csak ennyi, hanem helyezem az adogatásaimat, megjátszom a sarkokat, mozgok, használom az agyam, na, ezért nyerek.