Schuch Timuzsin: Nagy Laci találta meg a fogamat

Schuch Timuzsin látta kárát a kedd esti Veszprém–Vardar Szkopje SEHA-liga kézilabda-rangadónak, amely 28-28-as döntetlennel ért véget. A bakonyiak beállója nemcsak az eredmény miatt nem tudott önfeledten mosolyogni, hanem azért, mert az ellenfél egyik játékosa kiütötte a fogát.

Előtte-utána: Schuch Timuzsinnak a foga bánta a Szkopje elleni meccset, de fogdokija gyorsan közbelépett

– Nem tudom, hogy esett ki, talán összefejeltem valakivel. Arra emlékszem, hogy Nagy Laci jön utánam, azt mondta, itt a fogad – nyilatkozta Schuch Timuzsin, akivel korábban nem fordult elő hasonló eset.

A kézilabdázó a meccs után fogorvoshoz ment, s három órával ké­sőbb már a helyén is volt a kiütött fog.

Nagy Laci mindenre figyel a pályán © AFP

– Nagyon köszönöm Nagy Tamás Elődnek a gyors munkát. Az orvosom nagy Veszprém-szurkoló, s egy baráti társasághoz tartozunk. Éjszaka kinyitotta a rendelőt, s visszatette a fogamat. Nem gondoltam, hogy menthető lesz, s bár még nincs teljesen rendben – most is épp a rendelőben ülök –, de hétvégén már pályára léphetek – zárta a magyar válogatott kézis.

Büntetések

1500 euróra (485 ezer Ft) büntette meg az EHF a magyar szövetséget, amiért a válogatott egyik stábtagja sportszerűtlenül viselkedett a svédországi Eb-n. Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta azért tessékelte arrébb az egyik önkéntest, mert az időkérésnél meglökte mikrofonjával a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussennek a kezét. Az EHF a pénzbüntetésből ötszáz eurót egy évre felfüggesztett, míg Szikra-Mezey az egész Eb-re szóló felfüggesztett eltiltást kapott.