Saját akadémiát kap Hosszú Katinka

Újabb gesztussal kedveskedik az állam Hosszú Katinkának, aki a tervek szerint hamarosan saját akadémiát üzemeltethet majd Csillebércen. A volt úttörőtábor területe az ősszel állami tulajdonba kerül, miután a kormány peren kívül megegyezett Rácz Péterrel, a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökével, a terület jelenlegi tulajdonosával.

Információink szerint tavaly ősszel már tárgyaltak arról, hogy saját akadémiát kap a háromszoros olimpiai bajnok úszó, de a folyamat az utóbbi időben gyorsult fel igazán. Ennek az az oka, hogy a vizes világbajnokság után a Duna Aréna a nagyközönség előtt is megnyílik, így Hosszúnak és tanítványainak megszűnik a kizárólagossága a nemrég átadott létesítmény használatára. Ergo: egy új, saját uszodakomplexum kell az Iron Ladynek.

Hosszú Katinka minden óhaját-sóhaját lesi a kormány, közvetlenül pedig Fürjes Balázs beruházásokért felelős kormánybiztos, aki elképzelhető, hogy a csillebérci akadémia kivitelezését is felügyeli majd © MTI

– Hallottunk erről a tervről, de ez nem az úszószövetség hatásköre, hanem az államé. A MÚSZ azonban remek ötletnek tartja egy úszóakadémia létrehozását – fogalmazott a Borsnak Dénes Tamás, a MÚSZ sajtófőnöke.

Az ügyben kerestük Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, ám eddig nem érkezett válasz az alábbi kérdéseinkre:

Ki lesz a fenntartó?

Mennyibe kerül majd az üzemeltetés?

Mennyiért veszi meg az állam a területet?

Miért Hosszú Katinka és csapata kapja az akadémiát?

Ingyen kapja meg az uszodakomplexumot Katinka?

Mennyibe kerül megépíteni az akadémiát?

Miért pont Csillebércre építik a komplexumot?

Mivel a Duna Aréna kizárólagos használati jogát Katinkáék a vizes vb után elveszítik, a tervek szerint az állam egy új uszodakomplexumot húz fel nekik