Ronaldo elmenekül Madridból?

Kikészült a spanyol adóhatóság miatt, ezért távozik Madridból Cristiano Ronaldo – írja címlapján a portugál Bola című lap. A Európa-bajnok portugál válogatottal a ma kezdődő Konföderációs Kupára készülő Cristiano Ronaldo a vádak szerint 14,7 millió euró (4,5 milliárd Ft) adót csalt el 2011 és 2014 között. S bár a Real Madrid támogatásáról biztosította a négyszeres aranylabdás klasszist, az állítólag annyira berágott, hogy úgy döntött, elhagyja az országot. A hírek szerint ezt már a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel is közölte. És jelezte, ne is próbálják maradásra bírni, mert döntése végleges és megváltoztathatatlan.

Csak nyafog, vagy tényleg búcsút int a Real Madridnak Cristiano Ronaldo? © AFP

Messi kibírta

Ronaldo legnagyobb riválisa, Lionel Messi jobban bírta a strapát. Az argentin ahelyett, hogy elmenekült volna az országból, bejárt a bíróságra, amely idén 15 hónapos börtönre és 1,3 millió eurós (400 millió Ft) pénzbírságra ítélte. Bár a spanyol törvények miatt nem kell rácsok mögé vonulnia.

Ronaldóért az utóbbi hetekben egy titokzatos csapat 180 millió eurót ajánlott, amit a királyi gárda elutasított. Ám ha a hírek tényleg igazak, akkor kénytelenek lesznek elfogadni. CR7-ért állítólag korábbi csapata, a Manchester United, a PSG és az AS Monaco is hajlandó lenne bankot robbantani. A focista körüli felhajtás egyébként jócskán megnehezíti a portugál válogatott dolgát az oroszországi tornán, amely a 2018-as világbajnokság főpróbájának számít. A négy vadonatúj stadionban megrendezésre kerülő eseményen Ronaldóék mellett a házigazda oroszok, Németország, Chile, Új-Zéland, Mexikó, Kamerun és Ausztrália méri össze erejét.