Postás-Pars: apróbb hámsérülést, karcolást fedezett fel a férfi a nyakán

Állítólag a nyakán szenvedett apróbb horzsolást az a postás, aki összekülönbözött Pars Krisztiánnal. A sértett orvosi látleletet vetetett fel, az olimpiai bajnok szerint feleslegesen, mert hozzá sem ért.
Állítólag a nyakán szenvedett apróbb horzsolást az a postás, aki összekülönbözött Pars Krisztiánnal. A sértett orvosi látleletet vetetett fel, az olimpiai bajnok szerint feleslegesen, mert hozzá sem ért.

Pars Krisztián az eset másnapján szüleivel együtt elutazott egy korábban befizetett tunéziai útra. Szombathelyi tudósítónk a kihallgatás után még beszélt az olimpikonnal.

– Pénteken késő délután mentem a postára feladni egy dedikált kesztyűt jótékonysági célra – mondta Pars. – A barátnőm az autóban maradt, míg bementem. Később Eszter telefonált, hogy egy postásautó nem tud tőlem beállni az udvarba, a vezetője dudál. Két perc türelmet kértem, mert már csak ketten álltak előttem a sorban. Amikor kimentem, bocsánatot kértem a postástól, amiért elálltam az utat, nem vettem észre a behajtót. A kedvesemtől azonban megtudtam, hogy a postás lekurvázta.

Az olimpiai bajnok elismerte, hogy felment benne a pumpa, követelte, hogy kérjen bocsánatot a sofőr. Hiába. Közölte, kirántja a kocsiból, ám végül némi hangoskodás után otthagyta a postást, és egy ujjal sem ért hozzá. Információink szerint az orvosi vizsgálat csak apróbb hámsérülést, karcolást fedezett fel a férfi nyakán.

Szerettük volna kikérni a Magyar Posta illetékeseinek véleményét is, de a rendőri eljárás végéig nem nyilatkoznak. Akárcsak a 4-es postahivatal ­dol­gozói: állítólag az állását kockáztatja, aki beszél... Egy magát a posta munkatársaként azonosító feladó azonban eljuttatott egy levelet a Borsnak.

„Pars Krisztián, a mi olimpiai bajnokunk, aki hobbiból közfeladatot ellátó személyt (postást) ver meg oktalanul, mert nem bír a vérével! Ő a mi példaképünk? Erre tanították? Most magyarázza ki magát! Ez az eset 2012. 09. 21-én, pénteken délután történt Szombathelyen, egy postahivatal udvarában! A sértettet a rendőrök kórházba szállították. A sértett kollégái vagyunk. Most ezt mire véljük?”

A levélíróval egyelőre nem sikerült kapcsolatba lépnünk, így nem tudtuk meg, van-e bizonyítéka a tettlegességre.