Pörkölt, szalonna és töpörtyű repíti a magyar pilótákat Afrikában

Kovács Miklós ka­mionversenyző az Africa Race-en évek óta a magyar csapat főszakácsaként is ügyködött. S ugyan idén is telepakolták a hatalmas járművet hazaival, ezúttal a versenyzés az elsődleges a számára, így egyik szerelője lett a konyhafelelős.

– Idén szeretnénk jobb eredményt elérni, így a főzést átengedtem másnak, hogy csak a vezetésre koncentrálhassak – mondta a Qualisport Racing pilótája, a kategóriájában az ötödik helyen kezdő Kovács. – Arról viszont szó sem lehetett, hogy lemondjunk a hazai ízekről. Egyrészt az afrikai kosztot nem mindenkinek bírja közülünk a gyomra, másrészt kell a magyaros ételekből nyerhető energia.

Napi harminc szelet hús, kolbász, szalonna és tepertő kerül a versenyzők asztalára

Kovácsék egyébként nemcsak magukat, hanem az Opel Dakar Teamet is etetik, így a Szalay Balázs, Bunkoczi László párost és a kamionos Darázsi Zsoltékat is az ő főztjük hajtja.

– Nagyjából napi harminc szelet hússal számoltunk a pakoláskor, de van lefagyasztott pörköltünk, füstölt kolbászunk, szalonnánk, tepertőnk. Emellett az összes szükséges fűszert is visszük, és valamennyi zöldséget köretnek. Utóbbit ugyanis be lehet azért szerezni Afrikában – tette hozzá.

Kovács Miklós kamionjából nem hiányozhatnak a magyar ízek Afrikában © Facebook

Nem csoda, hogy habár a sivatagi hőségben talpig overallban izzadó pilóták napközben jócskán vesztenek a súlyukból, a magyar küldöttség tagjai a vacsoránál rendre visszapótolják a leadott kalóriákat.