Porhanyósra vert egy belgát Növényi fia

Csendben, de folyamatosan lépeget felfelé az MMA ranglétráján ifjabb Növényi Norbert. Az 1980-as moszkvai olimpiai birkózóbajnok 17 éves fia eddigi legjegyzettebb riválisa, a Halász becenevű belga Lesley James ellen győzött most T.K.O.-val úgy, hogy mindössze 138 másodpercet töltött a ringben. A kis Növényi három éve Londonban tanul, amellett zongorázik, gitározik, de a művészi hajlama a meccsen abban nyilvánult meg, hogy fél perc után combfogással padlóra vitte riválisát, majd ütésözönnel elkábította. Nem csoda, hogy a mérkőzés­vezető rögvest beszüntette a csatát.

Az ifjabbik Növényi Norbi Londonban, MMA-viadalokon szerez magának hírnevet

– Bár nem ezt a fajta kombinációt terveztem, de immár harmadszor nyertem, és ez a lényeg – összegez Londonból ifjabb Növényi. Édesapja Orosházáról hozzáteszi: – Érdekes volt látni, hogy a fiam lábfeszítést, azaz szambóelemet alkalmazott – magyarázza az olimpiai bajnok papa, aki kick-boxban és MMA-ban is kiugró eredményeket ért el. – Kiváló mesterei vannak klubjában, a London Shootfightersben. Norbika édesanyjával él Angliában, és bár napi két órája elmegy azzal, hogy suli után tömegközlekedéssel az edzőterembe eljusson, így is napi hármat tréningezik.

Már néhány évvel ezelőtt is meggyűlt a baja az olimpiai bajnok apukának a fiával © Bors

A kisebbik Növényi azt ecseteli, hogy az idősebbek nem nagyon mernek kiállni ellene, elvégre egy 17 éves sráctól kikapni szégyen. A tinédzser az MMA-sport UFC-szervezetében (Ultimate Fighting Champion­ship) szeretne nevet, rangot szerezni magának.

– Birkózásban olimpiai bajnok aligha lesz, mint én, de az MMA az egész világon népszerű, ezért úgy érzem, megfelelő sportágat választott – büszkélkedik a papa.