Pikáns: Varga Zoltán trágár versben osztotta Albertet

Egy aukció nyomán árnyaltabb képet lehet festeni Varga Zoltánról. Árverésre bocsátják az FTC egykori focistájának trágár verses levelét.
Egy aukció nyomán árnyaltabb képet lehet festeni Varga Zoltánról. Árverésre bocsátják az FTC egykori focistájának trágár verses levelét.

„Jó kedvem van tőle, Bugi-vugi, Kapd be a f…m, te vén Ilovszki Rudi.” „Végül hozzád írok jó barátom, Flóri, Ki ezelőtt egy évvel akartál meglógni. […] Tiéd a dicsőség, enyém a haszon, Beveheted ezért a hontalan f…m.”

– Az írás eredetiségéhez aligha férhet kétség – mondta Csonka Krisztián, a Darabanth aukciós ház szakértője, aki szerint a futballista – 20 ezer forintról induló – magánleveléről van szó, amelyet a címzett hölgy örökösei bocsátanak árverésre. – Igaz, egy l-el és i-vel írja Illovszky nevét, de valószínűleg csak gúnyból.

– Sajnálom, hogy egy ilyen magánlevél kapcsán került szóba Zoli, aki Albert-fóbiában szenvedett – jegyezte meg Géczi István, Varga egykori csapattársa. – Hiába mondogattam: Zoli, te vagy a király, Flóri meg a császár, soha sem tette túl magát ezen. Ezért sem tudta igazán kifutni magát. Mellesleg Albert nem akart kimenni, Vargát meg az 1966-os vb-ről hazaküldték, mert a menyasszonya éppen akkor mehetett ki Jugoszláviába, és a vezérkar attól félt, hogy lelépnek… Az is megérne ugyanakkor egy misét, hogy együtt vonnánk mérleget arról, miért nem lett belőle a képességeinek megfelelő futballista.

© Fotó: MTI

– Manapság mindenből pénzt akarnak csinálni – fűzte hozzá Rákosi Gyula, az FTC volt csatára. – Albert nem csinált ügyet Vargából, rossz viszonyuk ellenére Zoli az első szóra hazajött a Flóri ötvenedik születésnapjára rendezett, 1991-es gálameccsre.