Petry: Ezért megy ilyen jól Dárdai Herthája

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC ma (szombaton) az Ingolstadt ellen próbál meg még egy lépéssel közelebb kerülni a BL-induláshoz. A gárda sikereinek titkát Petry Zsolt kapusedző fedte fel a Borsnak.
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC ma (szombaton) az Ingolstadt ellen próbál meg még egy lépéssel közelebb kerülni a BL-induláshoz. A gárda sikereinek titkát Petry Zsolt kapusedző fedte fel a Borsnak.

A német sajtó folyamatosan az egekbe magasztalja Dárdai Pál együttesét, s teszi ezt teljes joggal. A gárda a harmadik, közvetlen Bajnokok Ligája-indulást érő helyről várja a Bundesliga hajráját.

– Babonás vagyok, továbbá az ember hétfőn ne mondja ki előre, hogy vasárnap mi történik az éle­tében, ezért egyelőre se BL-ről, se EL-ről nem beszélünk az öltözőben – nyilatkozta a Borsnak a magyar vezetőedző munkáját kapusedzőként segítő Petry Zsolt. – Palival fordulóról fordulóra gondolkodunk, és ha majd az utolsó kör előtt is a harmadik helyen tanyázunk, szót ejthetünk a nemzetközi kupaszereplésről.

Az 1984-es Eb-aranyérmes magyar ifiválogatott kapusa így foglalta össze a HBSC-parádé okait:

1. A tavaly nyári igazolások során olyan focistákat sikerült szerződtetniük, akiktől Dárdai mester azt várta, hogy el tudják sajátítani speciális játékstílusát. A cseh Vladimir Darida és a bosnyák Vedad Ibisević tökéletes választás volt.

2. Dárdai a labdatartásos, rövid passzos játékfelfogás híve, focistái szájába rágta, hányféle választási lehetőséggel élhetnek a mezőnyben, ugyanakkor szigorúan tiltja a fölösleges cselezgetést és a labda dajkálgatását.

3. A téli alapozás újfent remekül sikerült, a támadójáték egyik kulcsfigurája, Salomon Kalou végre tökéletes kondícióban vágott neki a tavaszi idénynek, és ez meg is látszik a teljesítményén, 12 találatával – másodmagával – hatodik a góllövőlistán.

4. A berlini futballisták érzik, hogy a két magyar szakember ugyan megköveteli a fegyelmet, de igazán emberszámba veszi őket, elvégre a céljuk közös, egymásra vannak utalva. Noha a Hertha-állomány soknemzetiségű, az éremszerzés lehetősége kiváló kollektívává kovácsolta össze őket.