Perli a rendezőket az elhunyt barcikai focista családja?

Haláleset miatt félbeszakadt egy barcikai focitorna. Szakács Krisztián meccs közben összeesett, s a mentők már nem tudták megmenteni az életét. Megelőzhető lett volna a baj.
Haláleset miatt félbeszakadt egy barcikai focitorna. Szakács Krisztián meccs közben összeesett, s a mentők már nem tudták megmenteni az életét. Megelőzhető lett volna a baj.

Végzetes tragédia miatt idő előtt véget ért a hétvégén a kazincbarcikai tornacsarnokban megrendezett VII. Szitka Béla kispályás labdarúgó emléktorna. A csapatok már ja­nuár óta minden hétvégén összecsaptak, a vasárnapi, nyolcadik játéknapon elődöntőket játszottak. A dráma az egyik öregfiúk-mérkőzésen történt, amikor a 39 éves Szakács Krisztán eszméletlenül zuhant a földre.

Úgy tudni, a helyszínen még egy ápoló sem tartózkodott, a kiérkező mentők pedig már sikertelenül próbálták újraéleszteni a fiatal férfit. A helyi sportolók közt az a hír járja, Krisztiánt csapattársai szívproblémája miatt – bár volt érvényes sportorvosi engedélye – le akarták beszélni a fociról, ám ő hódolni akart imádott sportjának, amit már hosszú évek óta űzött. Legutóbb a Borsod megyei első osztályban szereplő Bánhorváti színeiben lépett pá­lyára, s várta, hogy hétvégén új csapata, a Mályinka színeiben is bemutatkozhasson.

A teremtornán részt vevő többi játékos osztozik a gyászban, a Törölve nevű csapat pedig már kezdeményezte a torna díjainak felajánlását az elhunyt sportoló családjának.

A tragédiával kapcsolatban megkérdeztük az eseményt szervező Barcika Art Sportszolgálató Kft.-t, amelynek ügyvezető igazgatója, Juhász Rita nem kívánt semmilyen információt megosztani a Borssal.

Úgy tudjuk, hogy az elhunyt focista családja gondatlanság miatt perelni akarja a rendező céget.