Ötödször is Lionel Messié az Aranylabda

Nem történt meglepetés a FIFA Aranylabda-díjátadóján, az előzetes várakozások és – természetesen – az év közben nyújtott teljesítménye alapján Lionel Messié lett a trófea. Ötödször. 
Nem történt meglepetés a FIFA Aranylabda-díjátadóján, az előzetes várakozások és – természetesen – az év közben nyújtott teljesítménye alapján Lionel Messié lett a trófea. Ötödször. 

Az FC Barcelona sztárjának végső sikere szinte biztosra vehető volt, ráadásul több nemzetközi sajtóorgánum arról számolt be a héten, hogy a FIFA egy technikai hiba miatt néhány pillanatra a honlapján már mint győztest tüntette fel az argentin válogatott csatárt.


Az esélyekről sokat elárult, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizettek a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adták, hogy a "Bolha" viheti haza a futballvilág legrangosabb egyéni kitüntetését.

A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő, és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as volt az odds.


Messi az elmúlt szezonban - a spanyol Szuperkupa kivételével - mindent lehetséges trófeát elhódított a Barcelonával. A katalán sztárcsapat lett az első a futballtörténelemben, amelynek másodszor sikerült tripláznia, azaz egy szezonon belül a bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódítania.


Még a Barcelona zsenijének egyik legnagyobb riválisa, Cristiano Ronaldo is elismerte, hogy egyáltalán nem lepné meg, ha Messit választanák a legjobb futballistának. A Real Madrid klasszisa – háromszor vihetett haza Aranylabdát – sem zárt rossz évet, de a királyi gárdával egyetlen nagy trófeát sem szerzett, míg argentin ellenlábasa spanyol bajnokságot, kupát, és Bajnokok Ligáját nyert a Barcával.

Mellesleg Messi az eddigi elképesztő öltönyei után – korábban pöttyös és mélybordó kompozíciót is viselt – meglehetősen visszafogottan öltözött föl, elegáns sötét szmokingot húzott.