Oltár elé vezette párját a homoszexuális műugró

Tom Daley és meleg partnere, Dustin Lance Black házasságot kötött. A 22 éves műugró és a 42 éves filmes több mint négyéves ismeretség után mondta ki egymásnak az igent.
Tom Daley és meleg partnere, Dustin Lance Black házasságot kötött. A 22 éves műugró és a 42 éves filmes több mint négyéves ismeretség után mondta ki egymásnak az igent.

Tom Daley Angliában szinte intézmény. A még ma is nagyon fiatal műugró kilencéves kora óta indul nemzetközi versenyeken, a 2008-as olimpián ő volt a legfiatalabb versenyző, akkor alig múlt 14 esztendős. Aztán persze a versenyeredményei okán is sokat írtak róla, de jelentősen megnőtt az iránta érzett szolidaritás, amikor édesapja, Robert rákbeteg lett, agydaganatot diagnosztizál­tak nála.

Tom hosszú tanakodás után döntött úgy, hogy nem bujkál többé. Ebben a villában mondták ki a boldogító igent

A közvélemény végig követte Robert küzdelmét, aki 2011-ben feladta a harcot, három fiút hagyva Tom édesanyjára. Egy évvel apja halála után Tom olimpiai bronz­érmes lett Londonban 10 méteren, négy évvel később szinkronban, szintén toronyban lett harmadik a szinkron versenyben. A népszerűsége tovább nőtt, amikor 2013-ban a Splash című valóságshow-ban a műugró a tévés szereplők mentoraként vett részt. Ebben az évben ismerte meg Dustin Lance Blacket, amiről 2013. de­cemberében vallott először YouTube-csatornáján. Az amerikai filmes húsz évvel idősebb nála, de úgy látszik, a harmónia tartós, hiszen május elején kimondták egymásnak a boldogító igent.

– Közel 120 vendéggel, barátokkal, családtagokkal rendeztük meg a ceremóniát – írta Tom 1,8 milliós rajongótáborának. – Hálásak vagyunk, hogy életünk legboldogabb napjához mindenki hozzájárult.

A 2012-es és a 2016-os olimpiáról is bronzéremmel tért haza

A családtagok beszédet mondtak, senki sem mulasztotta el megemlékezni a műugró édesapjáról, az ünnepi tortákat pedig maga Tom sütötte. A zenét a londoni Melegek Kórusa szolgáltatta, majd lejátszották Bruno Mars Marry You című dalát. Tánc, tűzijáték és fantasztikus hangulat tette emlékezetessé az estét, amely a meleg sportolók körében mérföldkő volt, nem sok saját neméhez forduló férfi sportoló van, aki hivatalosan is oltár elé ve­zette a párját.