Nomád táborban a Diósgyőr focistái

A természet lágy ölén készül az NB I-re a DVTK. Bódog Tamás edző Jürgen Klopp-féle normád edzőtáborba vitte a csapatot, ahol faházakban laknak és magukra főznek.
A természet lágy ölén készül az NB I-re a DVTK. Bódog Tamás edző Jürgen Klopp-féle normád edzőtáborba vitte a csapatot, ahol faházakban laknak és magukra főznek.

Nem egy külföldi luxusedzőközpontba, hanem a Borsod megyei dédestapolcsányi nomád táborba vonult a Diósgyőr.

– Ebben a 3-4 napban az erőfejlesztésen és a csapatépítésen van a hangsúly. Mivel rövid a nyári felkészülés, nincs idő székben ülve közösséget építeni. Lesznek futóedzések, kerékpározni, triatlonozni fogunk és evezni, de ami a legfontosabb, mindezt tábori körülmények között, ahol egymásra vagyunk utalva. Azt esszük, amit magunknak főzünk, és többágyas szobákban lakunk, hiszen lakva ismeri meg egymást az ember – mondta Bódog Tamás, akinek csapata első nap ezerötszáz métert futott a Bükkben, vasárnap pedig bicikliztek és úsztak egyet a közeli tóban.

Bódog Tamás edző (jobbra) nem csak sétálni, edzeni is az erdőbe viszi a labdarúgóit © Facebook

– Remélem, hogy nem 4-5 kiló mínusszal fogunk visszajönni, mert annyira rosszul főzünk – mosolygott a tréner, aki Jürgen Klopptól leste el a nomád tábor ötletét. – A Mainz játékosaként Klopp irányítása alatt Norvégiába repültünk, és ott a fjordokban kajakoztunk. Majd felvertük a sátrunkat, és megsütöttük a magunk által fogott halat. Saját tapasztalatból kiindulva ez mindig sikeres volt. Mi annak idején vevők voltunk rá, bízom benne, hogy a játékosaim is jó élménnyel távoznak – tette hozzá a tréner, aki kéthetes pihenőjét Németországban élő családjával töltötte.

Az egykori úttörőtáborok hangulatát idézik az emeletes ágyak © Facebook

A faházak egyszerűen berendezettek, a játékosok magukra főznek © Facebook