Nógrád megyében debütált a videobíró: Hol van ilyen, b*zd meg?

Sporttörténeti pillanat: kamerafelvétel alapján ítélt gólt a megyei elsô osztályú Érsekvadkert–Cered (0-1) mérkőzés játékvezetője.
Sporttörténeti pillanat: kamerafelvétel alapján ítélt gólt a megyei elsô osztályú Érsekvadkert–Cered (0-1) mérkőzés játékvezetője.

Míg a FIFA és az UEFA csak teszteli, addig a magyar megyei bajnokságban már be is mutatkozott a videobíró. A Nógrád megyei meccsen Szalai Zoltán játékvezető – aki partjelzőként az NB I-et is megjárta – a helyszínen tudósító m4sport.hu stábjának felvételét hívta segítségül egy gól megítélésében. A második félidő elején egy lecsúszott vendégbeadás a hálóban kötött ki, de nehezen lehetett eldönteni, a labda hogyan került oda, mert a hazaiak nyújtózkodó kapusa kiszakította a hálót.

Hazánkban egyelőre sem a gólvonal-technológia, sem a videobíró nem került még bevezetésre

A bíró ugyan először kirúgást ítélt, a vendégek viszont gólt reklamáltak, ami elbizonytalanította Szalait. A mérkőzésvezető ekkor úgy döntött, kifut a pálya szélére a meccset közvetítő monitorhoz visszanézni a felvételt. A videón hiába látszik, hogy a labda a kapu mögé hullott, a bíró gólt ítélt a hazaiak legnagyobb felháborodására.

– Hol van ilyen, b*zd meg? Kirúgást jelzett. Ilyen nincs, hogy visszanézi, aztán megadja – tombolt a pályán az egyik érsekvadkerti focista. Eközben a játékvezetőt magához rendelte a helyszínen tartózkodó szövetségi ellenőr, aki vélhetően figyelmeztette, hogy ilyet nem csinálhat, és vonja vissza a gólt. Szalai végül majd’ tíz perc tanácskozás után újra kirúgást ítélt.

Az M4 Sport stábját nagyon meglepte, hogy a bíró tőlük kért segítséget

– Az előbb megadtad a gólt b...ki – üvöltötték a vendég padról. – Mindaddig, amíg a játék nem kezdődik újra, bármit ítélhetek. És rájöttem, hogy tévedtem – vallott a kispadoknál a videobírót Magyarországon forradalmasító játékvezető.