Nindzsaharcos lett az olimpikon

Kíváncsi volt saját határaira, ezért jelentkezett a TV2 Ninja Warrior című műsorába a szabadfogású birkózó, Veréb István. Azóta pedig már az apaszerepet gyakorolja.
Kíváncsi volt saját határaira, ezért jelentkezett a TV2 Ninja Warrior című műsorába a szabadfogású birkózó, Veréb István. Azóta pedig már az apaszerepet gyakorolja.

Magyarországról kerülhet ki a hetedik nindzsa, aki a világ számos pontján több éve futó műsor történetében teljesíteni tudja a teljes pályát a döntőkben. A riói olimpikon Veréb azért jelentkezett az embert próbáló kihívásra, hogy saját határait feszegesse.

Arra volt kíváncsi, mire megy a játékban 90 kilós birkózóként

– Arra voltam kíváncsi, megtudom-e csinálni azokat a feladatokat, amiket gondolok. Az edzettségi állapotom nyilván jó, de teljesen mást kellett csinálnom ezen a pályán, mint a birkózószőnyegen. Más volt vi­deón megnézni az akadályokat, és megint más megélni. Azt láttam a külföldi adásokban, hogy nem a 90 kilós birkózók jutnak a legtovább, de megpróbáltam, és nagyon jól éreztem magam, érdekes kihívás volt számomra – mondta a Borsnak Veréb, aki egyes akadályokat könnyedén leküzdött, de akadtak olyan feladatok is, amelyek alaposan megizzasztották.

A tévéfelvétel óta megszületett kislánya, ám az adásba kerülő műsort a többi nindzsával nézi

További sportolók:

Alekszejev Tamara öttusázó

Gulyás Zsombor birkózó

Lőrincz Milán rúdugró

Schön Martin művészkerékpározó

Nagy Dániel tornász

Oltyán Lajos erőemelő

– A terheléshez hozzá vagyok szokva, a falmászós feladatok okozták a legnagyobb nehézséget. Az adás egyébként nem vett ki belőlem annyi energiát, mint mondjuk egy birkózóverseny, de azért nagyon kemény volt – tette hozzá a harmincéves birkózó, akit a forgatás alatt várandós felesége buzdított a nézőtérről. – Azóta megszületett Dorina. Nagyon nyugodt kislány, próbálok velük minél több időt tölteni. Hamar beleszoktam az apaszerepbe, és nagyon tetszik – mesélte a boldog apuka, aki az első adást nindzsatársaival közösen nézi majd meg.