Nem görcsöl rá a válogatott meghívóra Varga Roland

Thomas Doll bizalma miatt focizik kirobbanó formában Varga Roland. A hét meccsen hétgólos FTC-szélső nem rágódik a válogatott behívón.
Thomas Doll bizalma miatt focizik kirobbanó formában Varga Roland. A hét meccsen hétgólos FTC-szélső nem rágódik a válogatott behívón.

Az adidas legújabb focicipőjében onthatja tovább a gólokat Varga Roland, aki holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját. A Fradi támadója a sportszergyártó reklámarcaként mesélt a Borsnak a kirobbanó formája titkáról.

– Egy focista csak akkor tud jól játszani, ha megkapja az edzőtől a bizalmat. Ez most nálam megvan, és ez az egyik oka annak, hogy az utóbbi időben elkaptam a fonalat – árulta el lapunknak Varga, aki reméli, sokáig tudja tartani formáját, de a gólkirályi címről még korai lenne beszélni. Az NB I-ben négy, az Európa Ligában háromgólos szélső igazi szabadrúgás-specialistává nőtte ki magát. Találatai csaknem harminc százalékát pontrúgásból szerezte.

Reméli, jó formája feltűnik majd Bernd Storck kapitánynak © MTI

– Az edzéseken külön szoktam gyakorolni a szabadrúgásokat, ami nagyon fontos. De úgy gondolom, ha valakinek jó a rúgótechnikája, akkor ez nem okozhat gondot. Azt egyébként mindig az adott szituációban döntjük el, hogy ki lövi el a labdát, de mondhatjuk, hogy jelenleg én vagyok az első számú lövő – mesélte Varga, aki teljesítményével jó eséllyel pályázik egy válogatott meghívóra Bernd Storcknál. – A világbajnoki selejtezőkig még van három forduló, azokon próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, és nem rágörcsölni, hogy behívnak-e a válogatottba. Ezt majd a szövetségi kapitány eldönti, de természetesen örülnék egy meghívónak.

Varga Rolandnak (balra) újabban a pontrúgás a specialitása

A 27 éves támadó a hétvégi, Paks elleni meccsről csak annyit mondott: a csapatnak és neki is jobban kell játszania, mint a múlt heti, Debrecen elleni 0-0-s meccsen, ame­lyet „kisiklásnak” nevezett.