Nem engedte be az Újpest Storckot

Kellemetlen esetről marad emlékezetes az Újpest–Vidi (1-0) bajnoki. A hazai rendezők ugyanis nem engedték be a meccsre Bernd Storckot.
Kellemetlen esetről marad emlékezetes az Újpest–Vidi (1-0) bajnoki. A hazai rendezők ugyanis nem engedték be a meccsre Bernd Storckot.

Elképesztő blama miatt fájhat az újpesti klubvezetők feje, a szövetségi kapitányt és segítőjét, Andreas Möllert nem engedte be ugyanis a biztonsági szolgálat a Videoton elleni rangadóra. Az idény talán eddigi legjobb meccsét így nem tudta megnézni a helyszínen a két szakember, maradt a tévéközvetítés. Az ügy azért is roppant kínos, mert a lila-fehérek kommunikációs igazgatója, Ágai Kis András először azt a tájékoztatást adta, hogy a kapitányt a rendőrök nem engedték át a rendőrségi kordonon, ám ezt a hatóság a hivatalos oldalán közleményben cáfolta.

„A valóság az, hogy a szövetségi kapitány a rendőri biztosításon áthaladt, azonban a civil biztonsági szolgálat munkatársai nem engedték be gépjárművével a VIP-kapunál” – olvasható a police.hu-n.

Az Újpest ezek után jelezte, belső vizsgálatot indít, egyben elnézést kért a kapitánytól.

© Fotó: MTI

„Az MLSZ nem a sajtón keresztül szeretné tisztázni a történteket, így a jövő héten levélben fogjuk tájékoztatni az Újpest FC-t annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ne fordulhasson elő” – írta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Csabán Kubatovot szidták

Dulakodás tört ki a Békéscsaba–FTC (0-1) bajnoki hatvanadik percében a hazai szurkolók egyik szektorában, amit végül ki kellett üríteni.
„Az FTC biztonsági szolgálatától átjött egy személy, aki azt kérte a hazai szurkolóktól, hogy ne szidalmazzák Kubatov Gábort. A tábor egy része ezt a személyt inzultálta, és ebből adódott aztán egy nagyobb vita a szurkolók között is” – mondta az nso.hu-nak Haba László biztonsági főnök.