Nagy Dominik: Jólesett volna, ha elbúcsúztat a Fradi - interjú

Alig érkezett meg Varsóba, máris a spanyol tengerpartra utazik a csapattal a Legia új igazolása, Nagy Dominik. A Fradinál elmaradt búcsúztatásról, céljairól és Nikolics Nemanja tanácsairól is mesélt a Borsnak.

Alig érkezett meg Varsóba, máris a spanyol tengerpartra utazik a csapattal a Legia új igazolása, Nagy Dominik. A Fradinál elmaradt búcsúztatásról, céljairól és Nikolics Nemanja tanácsairól is mesélt a Borsnak.

Elkezdte légiós karrierjét, hogyan teltek az első napok?

Bemutattak a médiában, körbevezettek a stadionban, és a társakkal, az edzői stábbal is találkoztam. Majd egy magyar étteremben vacsoráztam, ahol jót beszélgettem a tulajdonossal. Nagyon kedvesen fogadtak, amit Nikolicsnak is köszönhetek.

Milyen értelemben?

Fantasztikus, amit maga után hagyott Varsóban, és hasonló szereplést várnak el tőlem is. Nem mindennapi, amit Niko elért, s ha nem is gólokban, megpróbálok játékban ugyanannyit nyújtani.

A Fraditól Varsóba igazoló játékos igyekszik majd pótolni Nikolics Nemanját új csapatánál © MTI

Milyen tanácsokkal látta el Nikolics?

Megnyugtatott, hogy jó döntést hoztam. Azt mondta, ha megszerettetem magam a közönséggel, remek dolgom lesz.

Főleg, hogy akár az Európa-ligában is pályára léphet.

Az a célom, hogy telt ház előtt, nemzetközi csapatok ellen is ott legyek a pályán, és jó teljesítményt nyújtsak.

Ki kísérte el Lengyelországba?

A képviselőm, de már hazament. Most egyedül vagyok. Hazajárni nem lesz időm, így inkább a barátaim és a család fog engem látogatni.

A Legiánál kedvesen fogadták Nagyot (balra), aki már el is kezdett lengyelül tanulni

Hogyan segít a beilleszkedésben a klub?

Átmenetileg egy szállodában lakom. Már megadtam, milyen árban és hány szobás lakást szeretnék, ezt intézik, illetve kocsit is kapok. Csak a focival kell foglalkoznom, illetve a lengyel nyelv elsajátításával.

Hogyan búcsúztatta a Ferencváros?

Búcsúztatás nem volt, emiatt van is bennem hiányérzet. Örültem volna, ha valamilyen gesztust tesznek felém a távozásom miatt. Ettől függetlenül pozitívan gondolok vissza az ott eltöltött időre.

Mi az elkövetkezendő napok programja?

Edzőtáborozni megyünk a spanyol tengerparton fekvő Benidormba, ott készülünk a tavaszi szezonra.