Milliós büntetés vár a focistákra

Az ittasan balesetet okozó Varga Rolandnak hosszú időre bevonhatják a jogsiját, ráadásul Busai Attilával együtt klubja is súlyos pénzbüntetést varr a nyakába.
Az ittasan balesetet okozó Varga Rolandnak hosszú időre bevonhatják a jogsiját, ráadásul Busai Attilával együtt klubja is súlyos pénzbüntetést varr a nyakába.

Úgy tudjuk, a két játékos szombat este a budai Miniatűr bárban Sári Évi estjén mulatozott. Ez az a szórakozóhely, ahol a magyar válogatott tagjai az Eb-szereplés kiharcolását ünnepelték. Arról egyelőre nincs információnk, a labdarúgók mennyit ihattak. A Ferencváros hivatalos kommünikét adott ki az esettel kapcsolatban.

„Mielőtt kocsiba ültek volna, kisebb mennyiségben alkoholt fogyasztottak, azonban mindketten úgy érezték, az elfogyasztott ital már távozott a szervezetükből” – írta az ftc.hu.

Mivel a volán mögött Varga foglalt helyet, az ő jogosítványát minden bizonnyal bevonták, és vele szemben ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett baleset okozása miatt hatósági eljárás is indult. A véralkoholszintjétől függően, legsúlyosabb esetben akár öt évre is bevonhatják a jogosítványát, és minden bizonnyal pénzbüntetést is kap. Tette miatt természetesen a klubjánál is felelnie kell Busaival együtt. A Fradi közlése szerint a büntetési tételt a házirend alapján határozzák meg, és gyanítható, hogy a két focistának mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Minimum milliós nagyságrendű lehet a szankció, hiszen egy késés vagy egy telefonálás háromszázezres büntetést von maga után a zöld-fehéreknél. Az viszont nehezen elképzelhető, hogy az eset miatt a tartalék csapatba száműzzék őket.