Milák Kristóf az érdi Michael Phelps!

Több szakember megjegyezte az érdiek 17 éves ígérete, Milák Kristóf úszótechnikáját látván: hogy olyan hosszan kihúzott tempókkal pillangózik, amint tette azt az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnok klasszisa, Michael Phelps.

– Kristóf ebben a tekintetben valóban Phelpsre emlékeztet, de ez nem is csoda, hiszen a pillangóúszásra termett – mondta lapunknak Milák edzője, Selmeci Attila. – Hosszú kezek, hosszú lábak jellemzik, és ha majd a levegővételi technikáját is tökéletesebbé tesszük, nagyon sokra viheti.

Kristóf alig hitte el, milyen időt úszott az ob-n

A tinédzser tavaly Hódmezővásárhelyen – serdülő létére – ifjúsági Eb-aranyat szerzett 200 pillangón, majd idén a debreceni felnőtt bajnokságon 100-on megverte a világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót.

– A döntőben a fordulónál Cseh otthagyta Kristófot, aki viszont úgy finiselt, hogy nem hittem a szememnek. Fel kell dolgoznia magában a friss sikereket, továbbá olyan alázattal illik edzenie, ami Egerszegi Krisztinát és Gyurta Dánielt jellemezte – magyarázta a mester, aki leszögezte: Milák erőnléte 200-on és 100-on is érvényesülhet.

© AFP

– Sós Csaba szövetségi kapitány Cseh Laci mellett beválogatta Kristófot is 100 pillangón a vb-csapatába. Kérdés, előtte a netanyai ifi Eb-n, illetve a budapesti felnőtt vb-t követő indianapolisi ifi vb-n is indítják-e. Ez Sós úr döntésének függvénye. Bevallom, Milák eléggé elkenődött, amikor arról hallott, hogy a Duna Arénában esetleg nem ugorhat vízbe, elvégre 51,98 másodperces debreceni idejével igenis lenne keresnivalója.

© AFP