Michelisz Norbi belefogyott a Hondába

Noha Michelisz Norberten eddig sem volt látható fölösleg, most öt kilóval könnyebben ülhet a Hondába, gyári csapata ugyanis fogyókúrára fogta.
Noha Michelisz Norberten eddig sem volt látható fölösleg, most öt kilóval könnyebben ülhet a Hondába, gyári csapata ugyanis fogyókúrára fogta.

– Nehezebb lett az autó, így arra kértek, faragjak le a súlyomból. Nagyjából öt kiló ment le, úgy hetvenhat-hetvenhét körül mozgok. Igaz, a tegnapi vacsora után most nem szívesen állnék mérlegre – mondta nevetve a magyar pilóta. Míg Norbinak csökkent, versenygépének erre a hétvégére igencsak megnövekszik a súlya. Plusz hetven kilót pakolnak rá.

– Az autónk nagyon jó, de az egykörös tempóján azért még van mit javítani. Ezért ezzel a plusszal most különösen nehéz lesz az időmérő. Ez a realitás, de nem akarom így felfogni, és hiszek benne, hogy a nézők támogatása megint felrepít a dobogóra. Csak most egy kicsit nehezebb optimistának lenni, mint az elmúlt két évben.

Az viszont a magyar pilóta szerint nem okoz majd hátrányt, hogy az újraaszfaltozott Hungaroringen már nem érvényesül a helyismerete. Mert habár tényleg minden négyzetcentiméterét fújta a pályának, ezzel szerinte a mezőny zöme ugyanígy volt. Most viszont mindannyiuknak újra kell majd tanulniuk az aszfaltcsíkot.
Mindenesetre a betétfutamban induló Forma–3-asoknak nagyon bejön a megújult ring, egyedüli hibájának azt rótták fel, hogy borzasztóan csúszik. Igaz, ez viszont izgalmasabbá teszi majd a futamokat.