Menesztették, mégis újra oktat a pedofíliával vádolt úszóedző

Totál káosz van az úszószövetségben. Tóth Ramont, a pedofíliával vádolt úszóedzőt menesztették, holott a rendőrség felmentette. Az MTK-nál hétfő óta újra dolgozik. 

Totál káosz van az úszószövetségben. Tóth Ramont, a pedofíliával vádolt úszóedzőt menesztették, holott a rendőrség felmentette. Az MTK-nál hétfő óta újra dolgozik. 

Hétfőn megint munkába állt az MTK-nál a pedofíliával vádolt úszóedző. Tóth Ramon márciusban azzal került a címlapokra, hogy állítólag kiskorú tanítványainak küldött ma­gáról meztelen fotókat. A szakember elismerte, ő van a kiszivárgott képeken, de állította, csak volt barátnőjének továbbította azokat. A rendőrség kivizsgálta az ügyet, és nem ta­lálta bűnösnek Tóthot, ezért nem is indított ellene nyomozást.

A Magyar Úszó Szövetség azonban etikai vétségre hivatkozva mégis menesztette a szakembert.

„Az MTK az edzőt tisztázó rendőrségi döntés és a szövetség szankciójának ismeretében úgy döntött, hogy 2017. június 19-től Tóth Ramon folytathatja edzői munkáját az MTK Budapest úszószakosztályában” – áll a klub közleményében.

– Valóban megkezdtem a munkát. A gyerekek már nagyon vártak, kis csoportokban foglalkozom velük – fogalmazott a Borsnak Tóth, aki azt nem árulta el, milyen feltételekkel vette vissza az MTK. – A szövetség döntését tudomásul vettem, nem szeretném minősíteni.

Kozma Dominikkal egyelőre nem találkozott, de tartják a kapcsolatot

Kerestük az ügyben az úszószövetséget is, akik lapunknak úgy nyilatkoztak: „Tóth Ramón etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról. A MÚSZ szerződést bontott Tóth Ramónnal és ezáltal megszüntette a Budapesti Régióvezetői tisztségét”.

Tóth legismertebb tanítványa a vizes vb-re készülő, Eb-bronz­érmes gyorsúszó, Kozma Dominik. Vele még nem találkozott Tóth.

– Dominik edzőtáborban van, személyesen még nem találkoztunk, de folyamatosan tartom vele a kapcsolatot. Hétvégén nemzetközi versenyen vesz részt, utána kezdődhet ismét a közös munka. Mivel már csak huszonnégy nap van hátra a vb-ig, szakmailag nem szeretnék drasztikusan belenyúlni a folyamatokba. Jelen pillanatban ő a fontos, nem én, vagyis minden úgy lesz, ahogy szeretné – mondta a tréner.