Megvan az Aranylabda nyertese

Már hétfő délelőtt kiszivárgott a France Football magazin keddi címlapja, rajta a győztes Cristiano Ronaldóval. A Real Madrid és a portugál válogatott sztárja a patinás lap borítóján ugrik a magasba, kezében az Aranylabdával.

Idő előtt kiszivárgott a France Football címlapja

A futballista pályafutása legsikeresebb szezonját zárta. A Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, s a válogatottal is felért a csúcsra, a franciaországi Európa-bajnokságon az ő vezérletével emelhette magasba a trófeát Portugália. Az egyéni sikerek sem maradtak el idén, a legrangosabb európai kupasorozat gólkirályi címét is bezsebelte.

© AFP

A France Football magazin címlapjából az is kiderül, hogy az ötszörös Aranylabdás Barcelona- sztár, Lionel Messi végzett a második helyen, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a francia válogatott és az előző szezon BL-ezüstérmese, az Atlético Madrid támadója, Antoine Griezmann állhatott.

Negyedszer is a portugál klasszis nevét kellett kivésni

Változott a szavazás

Hat év után változott meg a szavazás menete, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kihátrált a France Football mögül, és újra saját díjjal jutalmazza az év legjobb focistáját. A név is változik, The Best, azaz A legjobb címet szerezheti meg a futballista, míg a végső győztest január második hetében hirdetik ki. Az Aranylabdára így a válogatottak szövetségi és csapatkapitányai most már nem voksolhattak, csak az újságírók szavazatai alapján alakult ki a sorrend.

Messi és Griezmann