Megtudtuk: biztos, hogy Kleinsheisler távozik a Videotontól

Senki sem vonja kétségbe, hogy futballválogatottunk előnyére szolgálna, ha a tehetséges Kleinheisler László is cipőt húzna a franciaországi Eb-döntőben. De vajon ott lesz-e?
Senki sem vonja kétségbe, hogy futballválogatottunk előnyére szolgálna, ha a tehetséges Kleinheisler László is cipőt húzna a franciaországi Eb-döntőben. De vajon ott lesz-e?

Mivel a Videoton középpályása csak klubengedéllyel nyilatkozhat, ráadásul a kérdéseket előzetesen szemlézik is az illetékesek, ezért Nagy Mihályt, a futballista Németországban élő menedzserét kérdeztük.

- A héten Székesfehérváron egyeztettem Lacival - nyilatkozta Nagy Mihály, aki mások mellett Lovrencsis Gergely és a Wolfsburggal kétszeres BL-győztes Jakabfi Zsanett játékos-menedzsere is.

– Több országból érdeklődnek iránta, ezekről részleteket azonban még nem árulhatok el.

Azért, hogy a Videoton-tulajdon Kleinheisler Eb-részvevő legyen, kőkemény alapozásra, később tétmeccsekre lenne szüksége - vetettük fel.

– Igaz, és az alapozásról gondoskodik majd Laci fehérvári edzője, Disztl László, másrészt tudomásom szerint Bernd Stock szövetségi kapitány jelezte, hogy havi egy összetartást beiktat, és feltehetően arra meghívót kap Kleinheisler. Továbbra is bizakodom abban, hogy találunk neki csapatot.

És ha nem?

– Akkor még többet kell dolgoznia, amúgy meg nyártól szabadon igazolhatóvá válik.

Mennyi a középpályás jelenlegi ára?

– A vételárat a Videoton szabja meg, a piaci értéke 300 ezer euró.

Ön bízik abban, hogy megvásárolja valaki a középpályást?
– Ha nem bíznék benne, nem lennék a menedzsere.

A Fradi-tárgyalások - merthogy a zöldek is érdeklődtek iránta - hátteréről szólna bővebben?

– Az FTC részéről érkezett a megkeresés, s most csak annyit, ez óriási megtiszteltetés volt.

A hátralévő magyar bajnoki fordulók előtt a Videotonnal tovább tart a középpályás "mosolyszünete"?

– Igen, tudniillik a korábbi fehérvári klubigazgató úgy kínált neki három idényt, hogy tudatta vele: azonnal tovább is adják kölcsönbe. Laci sérelmezte, hogy a bajnoki aranyérmét nem kapta meg. Ezek sem neki, sem nekem nem tetszettek. Elvégre Kleinheisler László több, mint kölcsönjátékos. Továbbra sincs kilátás arra, hogy hosszabbít Székesfehérváron, biztos, hogy távozik. Csak az kérdés, mikor.