Megszólal a Katinka-himnusz szerzője, Balázs

Ossó Balázs egy könyvdedikáláson lepte meg Katinkát az „Iron Lady Himnusszal”. Az úszónő elsőre beleszeretett a dalba.
Ossó Balázs egy könyvdedikáláson lepte meg Katinkát az „Iron Lady Himnusszal”. Az úszónő elsőre beleszeretett a dalba.

„Elérhetsz bármit, és lehetsz akárki, Hogy ki tanított meg rá? Az Iron Lady!” – cseng fel a refrén Hosszú Katinka himnuszában, amely az úszónő tudtán kívül született. De amikor meghallotta, annyira elnyerte a tetszését, hogy főszereplésével klipet forgattatott hozzá.

A dal története Hosszú Istvánig, Katinka édesapjáig nyúlik. Ő volt Ossó Balázs egyik bajai koncertjén, ott kérte fel, zenéljen lánya könyvbemutatóján.

– Katinka közösségi oldalon megjelenő motivációs írásai és könyvei inspiráltak – mesélte a Borsnak a jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó szerző. Balázs nyolc évig ugyanabba az uszodába járt, ahová Katinka. Ráadásul iskolatársak is voltak, bár személyesen nem ismerték egymást.

– Már korábban megfordult a fejemben, Katinka megérdemel egy himnuszt. Mivel az Iron Na­tion filozófiáját magaménak érzem, az angol-magyar szöveg egy nap alatt elkészült. Ami azért lett kétnyelvű, hogy a dallal a hazai és a nemzetközi rajongók is azonosulni tudjanak.

A 25 éves előadó megfordult az X-Faktor színpadán is, mégis izgult, kedvence mit fog szólni szerzeményéhez.

– Szerettem volna, ha Katinkának és Shane-nek is tetszik a dal, hiszen Nekik írtam – emlékezett vissza Balázs, aki hamar megkönnyebbült, amikor Katinka gratulált és közös munkát ajánlott neki. De koránt sincs vége az együttműködésnek, Balázs és Katinka további közös terveket szövöget.