Megmentették az orvosok Kiprich fiának az életét

Majdnem végzetes rúgást kapott az arcára Kiprich Dávid. A 17 éves felcsúti futballistát szerencsére elkerülte a végzet, szájzára, arccsonttörése ellenére már otthonában gyógyul.
Majdnem végzetes rúgást kapott az arcára Kiprich Dávid. A 17 éves felcsúti futballistát szerencsére elkerülte a végzet, szájzára, arccsonttörése ellenére már otthonában gyógyul.
Kiprich Dávid, az egykori 70-szeres futballválogatott Kiprich József kisebbik fia, a Videoton FC-Puskás Akadémia játékosa a Nyírsuli elleni szerdai bajnoki 89. percében fejjel próbált felszabadítani, amikor az egyik nyíregyházi játékos magasba lendült lába arcának bal oldali részét találta telibe. Dávid eszméletét vesztette. Lenyelte a nyelvét, nem kapott levegőt, orrából, szájából dőlt a vér. Szűcs Péter, a felcsútiak rehabilitációs orvosa és Vitkai Elemér játékvezető elsősegélyben részesítette. A riasztott mentő egy perc alatt érkezett a helyszínre, az orvos megmentette Dávid életét, majd további ápolás céljából a nyíregyházi kórházba szállították.A válogatott tinédzser túl van a nehezén, pedig szemtanúk elbeszéléséből tudjuk, Dávid két percig eszméletlen állapotban rángatózott, hörgött a földön, miközben erősen vérzett. A mentőkocsiban a mobiltelefonjára érkezett három hívásra önkívületi állapotban válaszolt, ám ő erre nem emlékszik.

– Dávid szájzárán a partjelző zászlajával akartak segíteni, de a fiam fogai bánták volna, ha ezt a megoldást választják – mondta az édesapa. Felesége, Tünde asszony szemtanúktól értesült arról, hogy Dávid csapattársai már zokogtak, a legrosszabbtól tartottak, látván a védő magatehetetlen állapotát.

– Nem él bennem félelem, a nyíregyházi srác telefonon elnézést kért, megbocsátottam neki, természetesen folytatom a futballt, igaz, a szilánkos arccsonttörésem miatt hat hétig nem edzhetek. Kényszerpihenője alatt édesapja magyar válogatottban és a holland Feyenoordban játszott meccseiről készült videofelvételeket nézegeti. Dávid búcsúzóul kiemelte: az orvosok mellett a hitének is köszönheti, hogy nem történt nagyobb baja. Örökké magával hordja zsoltároskönyvét, amely erőt ad neki élethez, futballhoz.
Szabó Sándor