Meglelte élete igaz szerelmét az egykori pengés focista, Váczi Zoli

Aki csak kicsit is ismeri az elmúlt évszázad második felének pengés magyar játékmestereit, az Váczi Zoltánt az első tíz futballista közé sorolja.

Aki csak kicsit is ismeri az elmúlt évszázad második felének pengés magyar játékmestereit, az Váczi Zoltánt az első tíz futballista közé sorolja.

Nos, az 51 éves Zoltán nemrég olyan hirdetést tett közzé Facebookján, amelyben úgymond “egyéni képzőként” kínálja fel labdarúgó szolgálatait.

– Pécelen, ahol élek, a megyei III-as klub vezetése örömmel konstatálta, hogy jönnek hozzám a fiatalok szép számmal, amiből a csapatnak később haszna lesz - újságolja az egykori kétszeres válogatott focista, aki úgy véli, most igazán kerek a világ, hiszen - mások mellett - az ózdi utánpótlásnál vállalt munkát, ráadásul végre meglelte élete értelmét, igaz szerelmét a Vasas egykori kézilabdázónője, Potyondi Anita személyében, akit hamarosan feleségül is vesz.

Anita (balra) bearanyozza Váczi Zoli mindennapjait

Az 1996-ban az élvonalbeli idény legcsodásabb gólját jegyző, akkori Vasas-játékos – az angyalföldiek a Videotont verték 3-1-re, és Váczi a felezővonalról indulva nyolc (!) csel után küldte a kapu jobb oldalába a labdát – másfél órás kemény tréningeket tart. Azt vallja, csapott vállú focista nem futballista, ezért szorgosan pakolja tanítványaira az izomköteget.

– Péceli munkavégzésem mellett Ózdon 160 focista látogatja a tréningjeimet, ráadásul nemrég véglegessé vált, hogy Urbán Flórival együtt dolgozhatok, de még Putnokról is érdeklődnek a munkám iránt.

Minden jel arra utal, hogy a focisták elégedettek azzal, amit nyújt, tudniillik Békéscsabáról, a Viharsarokból is elképzelhető munkaajánlat. Felvetésünkre, vajon a Bernd Storck kapitány által vezérelt válogatottunk valamikor megindul-e végre felfelé, ezt válaszolja: ez azért fogós ügy, mert a középpályáról kiöregedett Gera Zoltán, akit ráadásul meg is műtöttek, és nem lát olyat, aki az örökébe léphetne.

– Huszti Szabolcs karmester lehetne, mert még ma is óriási fazonszabász, de őt korábbi kapitányaink vakvágányra állították. Mivel azonban Szabi öntudatos férfi, örökre lemondta a válogatottságot. Kár.