Meccs közben nyelte le a fogát a veszprémi kézis

Kőkemény ütközésből nincs hiány a kézilabdapályákon, következésképpen rendesen hullanak is a fogak. E téren éllovasok a veszprémiek.

Kőkemény ütközésből nincs hiány a kézilabdapályákon, következésképpen rendesen hullanak is a fogak. E téren éllovasok a veszprémiek.

A fogtündér először Lékai Mátét látogatta meg. Amikor 2014-ben visszatért a szlovén Celjétől, a jobb felső kettese hiányzott. Azóta persze elkészült az implantátuma, mígnem pár napja a Veszprém Kiel elleni BL-derbije során karambolozott Patrick Wiencek­kel. A tejfölszőke német vérző jobb fülét fogva kért cserét, de Lékai is a kispadra kényszerült.

A kézisek nagyokat kapnak néha, Lékai is megjárta © MTI

– Az implantátumról leesett a korona, szerencsére megtaláltam, és hamarosan a helyére teszi a fogorvosom – magyarázta az irányító. Követhetné Nagy László példáját, azaz hordjon műanyag fogvédőt, csakhogy Lékai kényelmetlennek tartja. Schuch Timuzsin a Vardar Szkopje ellen kapott egy maflást, minek következtében a bal felső kettese gyökerestől kifordult. Összecsomagolta, hazavitte, majd fogorvosa, Nagy Tamás Előd a helyére tette.

– Azóta a gyökér újra csontosodik, bízom benne, hogy nem lesz szükség pótlásra – magyarázta Schuch.

A németekkel vívott franciaországi vb-meccsen a védősorban hadakozó Ligetvári Patriknak pancsolt be egyet a riválisa könyökkel.

A válogatott Ligetvári megkönnyebbült, amikor elhagyta szervezetét a darabka © MTI

– A felső fogam fele letört, amit le is nyeltem – mondja az átlövő. – A csapatorvos biztosított arról, hogy a darabka természetes úton távozik. Igaza lett…

Patrik a technikusával újjáépítteti a fogát, és megígérte, fogvédőt húz, bár emiatt meccs közben képtelen másokkal kommunikálni.

Apai örömök

A kapus Borbély Ádám nem visel fogvédőt, mert a hálóőrök fejét szándékosan tilos célba venni.

– A szuszpenzor viszont elmaradhatatlan. Ha a 120 km/órával repülő labda herén találja az embert, az eléggé fáj, én pedig még családalapítás előtt állok… – magyarázta a következő idénytől a lengyel Wisla Plockban szereplő kézis.