Mayweather-McGregor: 49,5 milliárd forintért verik szét egymást

Véglegessé vált: augusztus 26-án Las Vegasban megmérkőzik egymással a ko­rábban kétszer (végleg) visszavonult negyvenéves profi ökölvívó-világbajnok amerikai Floyd Mayweather és az írek 28 esztendős ketrecharcosa, Conor McGregor.

Las Vegasban, a szórakoztatóipar Mekkájában rendezik a show-t

Az évezred meccseként hirdetett összecsapás főszereplői közül az utóbbi a büdös életben nem bokszolt még, viszont vérszomjas tigrisként szokott kézzel, lábbal harcolni. Ezúttal rúgni nem rúghat, kizárólag üthet, elvégre ez bokszmeccs lesz. Az ökölvívás szabályai szerint a 69,8 kilós kategóriában zajlik majd a csata. McGregor tavaly decemberben a California State Athletic Commissiontól megszerezte az engedélyt, hogy bokszolhasson, ez volt a fő feltétele a csúcsderbinek. Az biztos, hogy mindkét fél jól jár anyagilag, hiszen az amerikai százmillió dollárt (26,5 milliárd Ft), míg az ír nyolcvanmilliót zsebel be. Mayweather másodjára 2015-ben vonult vissza, ám 49-0-s győzelmi mutatóját tovább fényesítené, másrészt van annyira pénzéhes, hogy ekkora összegről ne mondjon le.

– A meccs nem megy 12 menetig, előbb nyerek! – szögezte le Mayweather.

– Bár nem vagyok bokszoló, de harcos igen. Ezért az első pillanattól a nyakán leszek, és ki­ütöm – reflektált az UFC-világbajnok.

Bacskai szerint a ketrecharcos McGregor esélytelen © MTI

A minap a 72,5 kilóban profi magyar bajnoki címet szerzett Bacskai Balázs szerint McGregornak fikarcnyi esélye sincs, mert gyenge az ütőtechnikája.

– Csak azért állítja, hogy Mayweather nyakára megy, mert ezért a pénzért el kellett adnia magát. Mayweather simán nyer – vélelmezte Bacskai.