Sport

Már több tízezer budapesti vett részt a Sportfőváros programjain

Címkék
Budapest

Bors

Létrehozva: 2019.07.25.

<p>Az idei esztendőben Budapesté a kitüntető Európa Sportfővárosa cím, aminek köszönhetően számos, nagy tömegeket megmozgató eseménynek adott otthont a város annak érdekében, hogy minél többen fedezzék fel és éljék át a mozgás örömét. Az elmúlt fél évben húsz kiemelt sport rendezvényt szerveztek meg a Sportfőváros évadhoz kötődően, amelyek közt volt korcsolyázás, életmódváltó nap és spinning rekordbeállítás is. A részvételi adatok alapján a programsorozatba már több tízezren kapcsolódtak be, ami azt is jelenti, hogy ennyi érdeklődőt már biztosan sikerült hosszabb-rövidebb időre sportolásra ösztönözni. Az év második felében újabb nagyszabású eseményekkel folytatódik a program, így lesz két napos jóga hétvége a Citadellán, Budapest Urban Games, illetve Nordic Walking nap is.</p>

Forrás: Facebook

A Sportfőváros programsorozatot - amelyet a Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinál és a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, a Testnevelési Egyetemmel partnerségben valósul meg - azzal a szándékkal állították össze, hogy a meghirdetett, többségében ingyenes sport rendezvények minél szélesebb körben legyenek vonzóak, érdekesek, sportolásra ösztönzők a budapestiek számára. Az eddigi visszajelzések, részvételi adatok alapján az látszik, hogy a szervezők és a fővárosiak elképzelései találkoztak ezen a téren.

Az évad eddigi leglátogatottabb rendezvénye a május végi Családi – és Sportnap volt, amikor a Margitszigeten több mint ötvenféle mozgásformát lehetett közelebbről megismerni. Csaknem harminc ezren mentek ki az eseményre és próbáltak ki egy, vagy több sportot a focizástól kezdve a falmászáson, víváson át a küzdősportokig.

Hasonlóan vonzónak bizonyult az új magyar rekord felállításával záruló spinning nap is a Várkert Bazár előtt. Közel négyezren vettek részt a szintén májusban megrendezett eseményen, amelynek teljes időtartama alatt összesen ezren pattanhattak a nyeregbe és tekertek a színpadról őket segítő spinning mesteroktatók, illetve presenterek – köztük Gergye Laura, a spanyol Albert Arranz, Gyulai Barbara, a lengyel Jarek Witek, illetve Hajdu Gergely - iránymutatásai alapján.

Népszerűek voltak a három hónapon keresztül, április és június közt, a város számos pontján megszervezett, edzéstanácsadásokkal kísért szabadtéri, saját testsúlyos tréningek is. A kültéri edző parkokban megtartott tizenöt edzésen ötszázan kondiztak együtt a sportág olyan kiválóságaival, mint Radányi Norbert, Nagy Dániel, illetve Szarka Ákos.

A szenior korosztály is kitett magáért, és megmutatták, hogy akár hatvan felett is lehet aktívan, sportosan élni a mindennapokat. Márciusban kifejezetten a nyugdíjasokat megcélzó Szenior Életmódváltó napon mintegy nyolcszázan kapcsolódtak be a három helyszínen, több mint húsz programot kínáló, teljes testet átmozgató sportfoglalkozásokba. Ezeken számtalan sporttal ismerkedhettek meg az idősebb korosztály tagjai kezdve a vízi tornától, asztalitenisztől a zumbán át a gerinctornáig, vagy a jógáig, valamint a rendezvényre kilátogatók a biztonságos esések technikáját is elsajátíthatták.

A Sportfőváros programsorozatban az év első napján megtartott újévi korcsolyázás is hatalmas sikerrel, önfeledt sportolással valósult meg. A városligeti műjégpályára több mint 3500 ember látogatott ki január 1-jén, ahol többek között korcsolyázással, gyermek jégkorongtornával és curling bemutatóval is várták a sportolni vágyókat.

Az évad természetesen folytatódik tovább, és újabb izgalmas sportok kipróbálására nyílik lehetőség a következő hónapokban is a Sportfőváros programok keretein belül. Még a nyáron nagyszabású jóga eseményre várják az érdeklődőket augusztus második hétvégéjén, a hónap utolsó napján pedig újra megrendezik a változatos helyszíneken, színes programokat kínáló Budapest Urban Games-t. Szeptembertől folytatódik az edzéstanácsadás sorozat, ahol ezúttal a fitnesz kerül előtérbe, illetve október első hétvégéjén mindenkit várnak a Normafára a Nordic Walking napra.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714020911
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714020911
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158096_auto_resized.png
hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714020911
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156049_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: a Skorpió új periódust kezd, a Halak bevonzza, amire vágyik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja