Már csak ezért érdemes NB I-es meccsre járni

Azt hitte, nincs már miért nézni az NB I-es focibajnokságot? Nagyon téved. Íme, az érveink!
Azt hitte, nincs már miért nézni az NB I-es focibajnokságot? Nagyon téved. Íme, az érveink!

– Mert a Fradi hazai meccsei előtt a gyerekeivel megcsodálhat egy sasröptetést, illetve azt is, ahogy a ragadozó cafatokra tép egy patkányt.

– Mert a 800 millió forintból felújított Szusza-stadionban többé nem kell a pisiben tapicskolnia, ha önre tör a szükség.

– Mert a vidéki kiruccanásokat mindig össze lehet kötni valamivel, Pakson halászlé­evéssel, Felcsúton kisvasutazással, Sopronban – ahol a Szombathely a vendéglátó – fogászati kezeléssel.

© Fórika Attila

– Mert a lelátókon nagyobb eséllyel találkozhat politikussal, mint a Parlamentben.

© MTI

– Mert bárhova megy meccsre, sosem lehet biztos benne, hogy mely csapatok lépnek pályára. Az állandó stadionépítések miatt ki itt, ki ott tűnik fel. Sokáig úgy volt például, hogy a Vasas hamarabb játszik Újpesten, mint az Újpest (de a pálya játékra alkalmatlan, a Haladás elleni össze­csapása elmarad).

– Mert érdemes körüljárni az országot, milyen gyönyörű be­tonrengetegeket húznak fel az adóforintjainkból olyan focifellegvárakban, mint Felcsút vagy Mezőkövesd.

– Mert élvezet nézni a 14,5 milliárdért felhúzott Üllői úti arénában a díszpáholyból a tök üres lelátókkal szemközt önfeledten mosolygó Kubatov Gábort.

© MTI

– Mert óriási show, amikor egy pályaedző dönti el a meccseket, a Vasasnál a 39 éves Ferenczi Pista rendszeresen megteszi.

© MTI

– Mert felemelő lesz testközelből látni Kleinheisler Lacikát, amint németül diskurál Thomas Doll-lal.

© MTI

– Mert elolvashatjuk mondjuk a Videoton meg a Fradi összeállítását, hátha találunk benne ma­gyar nevet.

– Mert saját fülünkkel hallhatunk olyan több százezer forintot érő slágereket, mint a „Mocskos MLSZ, sálálálá”, meg „Újpesti cigányok, b…tok az anyátok!”

– Mert egy ideig messze el lehet kerülni a Fáy utcát, ahol félő volt, hogy az omladozó stadionban egy talpa alatt kiforduló betondarabon eltörik a bokája.

© MTI

A sztárok a Fradi bajnoki címét várják

Nacsa Olivér, humorista:

Nem vagyok nagy meccsre járó, de azért követem az NB I-et. Úgy vagyok vele, hogy kicsit sárga, kicsit savanyú, de mégiscsak a mienk. Nagy Fradi-szurkoló vagyok, így rettentôen bízom benne, hogy megnyerik a bajnokságot. Szerintem óriási harc lesz az aranyéremért a Vi­deotonnal és az ősz meglepetéscsapatával, a Vasassal.

© Bánkúti Sándor

Polyák Lilla, színésznő:

Nyomon szoktam követni a magyar bajnokságot. Ha időm engedi, egy-egy meccsre is kilátogatok a gyerekeimmel. A nézőszámon van még mit javítani. Úgy gondolom, ha nemzetközi szinten is meg tudnánk méretni magunkat, akkor a szurkolók visszaszoknának a stadionokba.

© Vadnai Szabolcs

Sarka Kata, modell:

A családunk nagyon szeret meccsre járni, főleg a Grou­pama Arénába, mert jó a hangulata, és ott nem féltem a gyerekeket.

A válogatott mellett a Fradi hazai találkozóin is szinte mindig ott vagyunk. Dávidka nagy kedvence Dzsu­dzsák Balázs, a zöld-fehérektől pedig Böde Dániel és Gera Zoltán. Nálunk az FTC szeretete családi hagyomány, a nagypapám óriási rajongója volt a klubnak. Természetesen arra számítok, hogy a Fradi lesz a bajnok.

© Czerkl Gábor